Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

HRC februari - Lees een populair leesclubboek

op 13 februari 2019 door

In februari staat op de challenge lijst: Lees een populair leesclubboek. Nu doe ik zelf regelmatig mee aan leesclubs, zowel aan een offline leesclub als aan leesclubs op Hebban, en heb ik al heel wat pareltjes voorbij zien komen. Natuurlijk wilde ik voor deze maand een leesclubboek uitzoeken wat ik zelf nog niet eerder las. En dus struinde ik door de leesclubs van Hebban tot ik een boek vond dat met aansprak én dat hoge ogen gegooid had.

Mijn oog viel al snel op Wit konijn / rode wolf van Tom Pollock. Een interessante titel en een opvallende kaft met die kleuren. Gauw keek ik naar het eindverslag: 4,2 sterren! Mijn keuze was gemaakt.

In het eindverslag lees ik al enkele positieve punten over dit boek:

Charlot: “Wat een super heftig boek! Dit boek is niet iets wat je zomaar 'even' tussendoor leest, het is een boek waar je focus ook echt bij het verhaal moet liggen.” (Vier sterren)

Chantal: “Echt boek om je tanden in te zetten, reken maar op een paar dagen vrij omdat je zeker wilt doorlezen!” (Vier sterren)

Cindy: “Het is een niet neer te leggen, spectaculair verhaal dat je bij de keel grijpt, niet meer loslaat met een echte mind-screw.” (Vijf sterren)

Ik ga dus met hoge verwachtingen aan dit verhaal beginnen!

Hiermee streep ik deze maand de categorie Lees een populair leesclubboek van februari af. Daarnaast telt dit boek mee als Young Adult boek voor de Genreclub challenge.

Wit konijn / rode wolf

De zeventienjarige Peter heeft regelmatig paniekaanvallen. De enige die hem daarin echt begrijpt is Ingrid, zijn enige vriendin die zelf ook paniekaanvallen heeft. Ook zijn tweelingzus Bel is voor hem een belangrijk ankerpunt. Op de dag dat zijn moeder een belangrijke prijs uitgereikt krijgt, heeft Peter weer een paniekaanval. Als hij bij komt, is zijn moeder neergestoken, zijn zus vermist en valt hij zelf in handen van een geheimzinnige organisatie.

Er zit vaart in dit verhaal, en dan bedoel ik ook echt váárt. Bij de prijsuitreiking dacht ik dan ook: Dat escaleerde snel! Het verhaal intrigeert, niet eens zozeer vanwege het verhaal, maar vanwege het psychologische element erin. Niets is wat het lijkt. Aan het einde van het verhaal was ik nog steeds druk aan het nadenken over wat echt was en wat niet.

Dit boek kreeg van mij een welverdiende vier sterren!

Welk leesclubboek hebben jullie deze maand gelezen?



Reacties op: HRC februari - Lees een populair leesclubboek

Gerelateerd