Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

HRC juli: Lees een waargebeurd verhaal

op 11 augustus 2019 door

In juli was de categorie: Lees een waargebeurd verhaal. Had ik daarvoor nou net nog een vergeten boek in mijn kast liggen! Zo kwam het dat ik uiteindelijk toch nog het boek Judas las, geschreven door Astrid Holleeder.

Holleeder, die naam laat meteen een belletje rinkelen. Was dat niet die Heineken-ontvoering? Juist! In deze familiekroniek beschrijft Astrid hoe haar jeugd was, wat de impact van de Heineken-ontvoering was op de rest van de gezinsleden en hoe na de vrijlating van haar broer Willem het hele gezin al dan niet direct betrokken blijft bij het criminele circuit waarin Willem zich bevindt. Dan besluiten Astrid en haar zus Sonja iets te doen wat niemand voor mogelijk hield: Zij staan op tegen hun broer Willem en leggen verklaringen tegen hem af. Het begin van de val van Willem Holleeder is daarmee ingezet.

Alhoewel ik na het lezen van dit boek niet van plan ben om de volgende delen, Dagboek van een getuige en Familiegeheimen, te gaan lezen, vond ik dit toch een heel aardig boek om te lezen.

  • De schrijfstijl is prettig en leest vlot door. Het verhaal is dan ook goed te volgen. Wel zat er iets te veel herhaling in naar mijn smaak.
  • Het is een heel interessant verhaal. Ik kan me er echt niets bij voorstellen hoe het is om in zo'n situatie te leven! Steeds die angst om jouw leven, om het leven van je geliefden, om het leven van je kinderen... Dit boek geeft een inkijkje in een leven waar je zelf niet zo snel mee te maken zal krijgen.
  • Ook interessant vond ik om te lezen hoe justitie hier mee omgaat. Dat is net zo goed een aspect waar ik zelf niet mee in aanraking kom.

Judas is kortom een fascinerend inkijkje in een leven van de zus van een crimineel.

Welk waargebeurd verhaal hebben jullie gelezen?



Reacties op: HRC juli: Lees een waargebeurd verhaal

Gerelateerd