Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn 25 (deel 5)

op 25 augustus 2018 door

Hebban gaat op zoek naar de 1000 mooiste boeken en dus ga ik op zoek naar mijn top 25. Welke boeken kan ik keer op keer lezen? Welke verhalen zijn me altijd bijgebleven? Welke boeken maakten me aan het lachen, of juist aan het huilen? Over welke boeken bleef ik nadenken, ook al was ik allang weer tien boeken verder? Dit zijn de boeken die op mijn lijstje komen.

Rijk van Stormen - Sarah J. Maas

Dit jaar las ik de gehele Glazen-troon serie (tot nu toe verschenen dan) en was daar behoorlijk van onder de indruk. Alhoewel ik meestal het eerste deel benoem als ik een serie in mijn top 25 zet, vind ik bij deze serie er echt een deel voor mij uitspringen en dat is dus Rijk van Stormen. In dit deel zit veel actie en juist in het beschrijven daarvan blinkt Maas uit. 

Thornhill - Pam Smy

De eerste graphic novel die ik ooit las (begin dit jaar haha) en die haalt meteen mijn 25! Zo mooi, ik had hier echt kippenvel van. Een boek dat wel even blijft hangen nadat je het gelezen hebt. De tekeningen weten ook de juiste sfeer goed neer te zetten.

Als wij schurken waren - M. I. Rio

Het enige boek op mijn lijst dat onder thrillers & spanning valt. Het moge duidelijk zijn dat dat niet helemaal mijn categorie is, maar dit boek beviel me ontzettend goed! 

Laat het stil zijn - Femke Brockhus

Een boek met weinig woorden, maar veel inhoud. In Laat het stil zijn volgen we twee meisjes die getransporteerd worden naar een concentratiekamp. Dat wordt nergens letterlijk zo benoemd, het is dus veel tussen de regels door lezen. Ook dit boek zorgde voor een flinke portie kippenvel. 

Schijnbewegingen - Floortje Zwigtman

Schijnbewegingen is het eerste deel van de groene bloem trilogie. Ik las dit boek voor het eerst toen ik een jaar of 18 was en ik was ervan onder de indruk. De hele trilogie staat uiteraard in mijn kast en heb ik meermaals gelezen. Zwigtman weet het historisch tijdsbeeld overtuigend neer te zetten. Het verhaal interesseert tot aan de laatste bladzijde. Terecht dat dit boek in mijn top 25 komt!

zo, het is me gelukt! Ik heb mijn top 25 samengesteld. Ik zal deze de komende jaren vast nog wel af en toe wat gaan schuiven en wisselen met boeken, maar voor nu is ie af!



Reacties op: Mijn 25 (deel 5)

Gerelateerd