Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Postcrossing & books (3)

op 06 maart 2019 door

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

2b49d73a943dcc9fdebb4806d089704d.pngMichele uit de Verenigde Staten stuurde me deze kaart, waarop het schilderij Springtime van Monet afgebeeld is. Een mooie toepasselijke kaart voor een boekenliefhebber!

Michele houdt duidelijk zelf ook van lezen, ze geeft aan dat ze te veel favoriete boeken heeft. Favoriete schrijvers zijn in elk geval Jane Austen, Thomas Hardy en Chaim Potok.

Gelukkig volgen er vervolgens wel nog concrete tips:

A book I often suggest is Edith Wharton's House of Mirth as well as George Eliot's The mill on the floss.

House of mirth - Edith Wharton

The house of mirth verscheen voor het eerst in 1905. Het vertelt het verhaal van Lily Bart. Lily is geboren in de upper-class, maar gedurende de twee jaar van haar leven die in de roman beschreven worden, zakt ze op de sociale ladder.

The mill on the floss - George Eliot

The mill on the floss werd in 1860 uitgegeven, in 1861 verscheen de Nederlandse vertaling (De molen aan de floss). De roman speelt zich af op het platteland en draait om de molenaarsdochter Maggie Tulliver. Ze is heel verschillend van haar broer Tom, toch hebben ze een sterke band met elkaar. In de roman worden de hoofdpersonen gedurende een periode van circa 15 jaar gevolgd. Belangrijke thema's in deze roman zijn familie, tragedie, en de onverbiddelijkheid van het lot.

Ik had nog nooit van deze boeken gehoord, maar ik ben er wel benieuwd naar geworden! Kenden jullie deze boeken?



Reacties op: Postcrossing & books (3)

Gerelateerd