Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Postcrossing & books (5)

op 05 juni 2019 door

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

64a9868dc5fc08347795c8630165d857.jpgDeze kaart van de Redstone dunes ontving ik van Suzanne uit de Verenigde Staten. Ze schrijft dat ze de laatste tijd vooral boeken geschreven door bloggers leest, maar welke dat zijn, dat schrijft ze helaas niet! 

Wel noemt ze nog twee titels van boeken: To kill a mockingbird en The great gatsby.

Spaar de spotvogel - Harper Lee

Spaar de spotvogel (To kill a mockingbird) verscheen in 1960. Een advocaat riskeert alles om de onschuld van een zwarte man te bewijzen. De ongelijkheid tussen blank en zwart is een belangrijk thema in dit verhaal.

De grote Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Gatsby is een mysterieuze rijke man die alles lijkt te hebben, maar hij heeft ook een geheim. Dit boek wordt omschreven als een portret van Amerika van de jaren 20 uit de vorige eeuw.

Van beide boeken heb ik wel gehoord en van de Grote Gatsby heb ik wel de film gezien, maar ik moet bekennen dat ik deze boeken nog nooit gelezen heb. Dat wordt wellicht eens tijd!

Hebben jullie deze boeken al gelezen en wat vonden jullie ervan?



Reacties op: Postcrossing & books (5)

Gerelateerd