Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn ogen waren weer groter...

op 18 maart 2018 door

Te veel boeken, te weinig tijd, wie kent dat probleem nou niet. Een verstandig mens zou waarschijnlijk de hoeveelheid boeken aanpassen aan de beschikbare tijd. Ik ben schijnbaar wat hebberig. Als het om eten zou gaan, zou ik zeggen: Mijn ogen waren weer groter dan mijn maag. Hebben we zo'n uitdrukking ook voor boeken? Niet? Hoog tijd dat we er dan een gaan bedenken!

68c5a7808b65b1e6be4897e4d9c2e8a7.pngOnopgemerkt zijn er weer wat boeken mijn huis binnengesmokkeld. Door mijzelf, uiteraard. Aangezien ik inmiddels dubbele rijen in mijn boekenkast aan het vormen ben, vielen de ongelezen exemplaren niet meer zo op. Bij het afstoffen kwam ik ze echter weer tegen. Ik heb ze eens opgestapeld en daar schrok ik toch wel een beetje van: 48 ongelezen boeken (om het nog maar niet te hebben over de drie exemplaren die nu onderweg naar mijn huis zijn). Daar kan ik, zelfs met mijn behoorlijke leestempo, bijna een half jaar mee vooruit.

Nu kan ik zeggen dat ik vanaf nu echt geen nieuwe boeken meer ga kopen, maar dat schip is allang gezonken. Wel ga ik vanaf nu proberen om flink wat van deze stapel te lezen. Na de zomervakantie plannen we dan wel weer eens een evaluatiemomentje in. Mijn doel: Om deze stapels terug te brengen tot slechts één stapel ongelezen boeken (vluchtroute! Ik kan er altijd nog een hele hoge stapel van maken!)

Hoeveel ongelezen boeken liggen er op jullie stapel?



Reacties op: Mijn ogen waren weer groter...