Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Triviant: vraag 2

op 22 januari 2018 door

De volgende beurt. Daar rolt de dobbelsteen en die blijft liggen op.... drie! Daar gaat mijn taartje drie vakjes vooruit, op naar een geel vakje. Categorie: geschiedenis. We pakken het vragenkaartje er maar snel bij:

11fa765d4dbea84ab51b7a11d19c30c2.png

Over het boek

In Juliana volgen we het leven van de koningin vanaf haar geboorte tot aan haar dood. Haar leven beslaat bijna een eeuw en hierdoor laat het boek niet alleen haar leven zien, maar ook de veranderende omstandigheden waaronder zij leefde. Zo komen de twee wereldoorlogen bijvoorbeeld aan bod, maar ook het opkomend feminisme. Hierdoor geeft het mooi beeld van een koningin binnen een snel veranderend tijdsbeeld.

De informatie wordt afgewisseld met fragmenten uit brieven die Juliana geschreven heeft en met uitspraken van mensen die haar gekend hebben. Er wordt op die manier een mooi en veelzijdig beeld van deze koningin geschetst.

En het antwoord is...

1948

In 1927 werd Juliana 18 jaar oud en dat betekende dat ze nu gerechtigd was om de troon te bestijgen. Ze kreeg een nieuwe grondwettelijke status en werd nu lid van de Raad van State. Ook zat ze op prinsjesdag nu naast haar moeder en kreeg ze een staatstoelage. Het zou echter nog tot 1948 duren voor Juliana daadwerkelijk koningin werd.

In 1980 deed Juliana afstand van haar troon en trad haar dochter Beatrix aan. Het was geen eervolle afsluiting: Door een stadsoorlog was haar toespraak zo goed als onhoorbaar en er raakten ruim honderd politiemannen gewond.

En, had je het antwoord goed? Dat levert dan een nieuw partje op!

Tot de volgende vraag!



Reacties op: Triviant: vraag 2

Gerelateerd