Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Triviant vraag 3

op 15 februari 2018 door

De volgende ronde, ik gooi vier en kom weer uit op groen! Wederom een kaartje over nauur en wetenschap. Hier komt de vraag:

d78a9b2a2f06b6cc35459d2dff2f2539.png

Over het boek

In Superverslavend legt Adam Alter uit hoe een verslaving ontstaat en wat je ertegen kan doen. Het boek focust vooral op de moderne gedragsverslavingen, zoals verslavingen aan games, smartphones en social media. Superverslavend is opgebouwd in drie delen. In deel 1 leert de lezer in het kort wat een verslaving inhoudt. In deel 2 komen de ingrediënten van een verslaving aan bod en wordt er uitgelegd hoe het komt dat games en apps zo verslavend werken. Tenslotte volgen er enkele oplossingen in deel 3 van het boek.

Het boek is vlot geschreven en maakt met veel voorbeelden duidelijk hoe een gedragsverslaving in elkaar zit. Hierdoor is het een toegankelijk boek. Wel is het laatste deel, hoe je weer van een verslaving afkomt, wat mager. Dat maakt dit boek vooral geschikt voor mensen die willen weten hoe een gedragsverslaving werkt en niet zo geschikt voor mensen die tips zoeken om minder verslaafd gedrag te vertonen.

En het antwoord is...

3 uur per dag

Mensen kijken gemiddeld 3 uur per dag op hun smartphone (in 2008 was dat nog 18 minuten per dag) en pakken hun telefoon gemiddeld 39 keer per dag op. De richtlijn is om maximaal een uur per dag op de smartphone te zitten, maar 88% van de mensen met een smartphone gaan over die tijd heen en 23% besteedt zelfs meer dan 4 uur per dag aan zijn telefoon. Gemiddeld genomen besteden we 11 jaar van ons leven aan onze telefoon! Nieuwsgierig? Er bestaan verschillende apps die je telefoongebruik voor je bijhouden (Zo blijk ik mijn telefoon gemiddeld een uur per dag te gebruiken, maar die tijd compenseer ik vast met mijn computergebruik...)

Tot de volgende vraag!



Reacties op: Triviant vraag 3

Gerelateerd