Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Triviant vraag 5

op 15 april 2018 door

Vandaag een kaartje uit een categorie die we nog niet eerder gehad hebben: Sport & ontspanning. Zeker in het sportgedeelte ben ik niet echt thuis, dus dat zal wel gokken worden... Op naar de vraag:

d12f0f3aba10ef77cca3ec53049e592d.png

 Over het boek

Elk hoofdstuk behandelt een jaar waarin de Olympische spelen gehouden zijn, beginnend bij de spelen in 1896 (Athene) en eindigend bij de spelen in 2012 (Londen). Elk hoofstuk begint met het benoemen van het aantal deelnemers, innovaties bij deze spelen en de Olympische helden van dat jaar.

Na deze opsomming volgt een stukje met feitjes, bijzonderheden en leuke anekdotes van dat jaar. Zo leren we dat de eerste spelen maar een ongeorganiseerd zooitje waren, maar dat die langzaamaan serieuzer werden. Er komen de gekste sporten aan bod. Medailles, middelengebruik, ongelukken, het komt allemaal langs.

Het is een leuk boek met ontzettend veel weetjes over de Olympische spelen. Hierdoor is het soms wat lastiger te lezen. Het is vooral een opsomming van anekdotes en er zit dus niet altijd een logische opbouw in het verhaal. Het is vooral een boek om af en toe een stukje in te lezen en geen boek om in een keer uit te lezen.

En het antwoord is...

1912

Dit is overigens ook het jaar waarin voor het laatst massief gouden, zilveren en bronzen medailles uitgedeeld werden.



Reacties op: Triviant vraag 5

Gerelateerd