Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Triviant vraag 7

op 16 juli 2018 door

Daar rolt de dobbelsteen en hij rolt en rolt en rolt... zo van de tafel af! Nu wordt dat over het algemeen niet beschouwd als een eerlijke worp (jammer, want dan zouden we op het vakje literatuur terecht komen!) dus nog maar eens gooien. Het resultaat: Wetenschap & natuur. De natuur is even ver te zoeken, want de vraag gaat over economie (wat ik voor het gemak maar even tot wetenschap reken). Kijk maar snel op het kaartje!

fdbf983d9c3e83b90439415df5466442.png

Het boek

In Waarom cola duurder is dan melk legt Bas Haring een aantal belangrijke principes van de economie uit. Hij doet dit vanuit zijn achtergrond als filosoof. We krijgen inderdaad het antwoord op de vraag: Waarom is cola duurder dan melk? evenals het antwoord op vele andere vragen die met economie te maken hebben.

Het boek is voor de leek eenvoudig te volgen. Wie al wat meer van economie weet, zal niet echt veel nieuws horen. Wel leuk zijn in dat geval de vele voorbeelden die Bas Haring geeft en die de besproken onderwerpen nét even vanuit een andere invalshoek dan normaal tonen. Naast de gemakkelijk te begrijpen uitleg zit er ook veel humor in het boek. Een boek over economie was nog nooit zo leuk!

En het antwoord is...

een jaarsalaris! Overigens hebben de meeste mensen dit bedrag niet op hun spaarrekening staan, maar bezitten ze het in de vorm van overwaarde van hun huis.

En, hadden jullie het juiste antwoord? Hebben jullie dit boek, of een ander boek van Bas Haring wel eens gelezen? Ik ben benieuwd!



Reacties op: Triviant vraag 7

Gerelateerd