De Ierse erfenis van Karen Swan

op 26 november 2020 door

Karen Swan schreef al bijna twintig boeken, maar Een Noorse winternacht – haar vijftiende boek – was het eerste dat naar het Nederlands werd vertaald. Daarop volgde De Spaanse belofte en in december verschijnt De Ierse erfenis.

Swan is in de UK een van de bekendste feelgoodauteurs. Ze woont in Sussex en schrijft haar boeken in een boomhut. Inmiddels zijn haar boeken bestsellers in onder andere Engeland, Duitsland, Italië en Noorwegen. Ze publiceert twee boeken per jaar: een zomerboek en een boek dat zich rond de kerst afspeelt. De Ierse erfenis behoort tot die laatste categorie, het is de vertaling van The Christmas Party.

De Ierse erfenis

De Ierse erfenis speelt zich af aan de stormachtige Ierse kust, waar de ruige kliffen de perfecte achtergrond vormen voor een meeslepende roman. Ottie, Pip en Willow komen na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij? Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar familie. Als ze aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dat dan ook de ultieme wraak. Haar beslissing drijft Ottie en Pip tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen, en Ottie neemt een beslissing die levens kan ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen.

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar De Ierse erfenis? In het onderstaande fragment lees je alvast de eerste hoofdstukken, zodat je kunt bepalen of dit een boek voor jou is.

Leesfragment De Ierse erfenisReacties op: De Ierse erfenis van Karen Swan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karen Swan

Karen Swan

Karen Swan begon als modejournalist maar gaf haar baan op om een langgekoesterde...

Gesponsorde boeken