Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zeg maar Joe van Martin van Es en Andrew Crofts

op 30 april 2020 door

Martin van Es (1959) is van huis uit ondernemer en strategisch adviseur. De vader en grootvader besloot zijn ervaring in het analyseren van bedrijven te verleggen naar onze maatschappij. Hij beoordeelde de huidige situatie van de mensheid en wist met verrassende oplossingen uit de hoek te komen. Daarvoor startte hij 'The Joe Project'. De roman Zeg maar Joe, het debuut van Van Es, is het eerste initiatief. 

In Zeg maar Joe geeft van Es zijn ideeën vorm hoe we een betere wereld kunnen creëren. Daarvoor schakelde hij een breed netwerk aan adviseurs in. Ter voorbereiding interviewde hij wetenschappers, politici, economen en geestelijk leiders. Elk van hen stelde hij de volgende vraag:

Wat zou jij doen als je de zeggenschap had over de wereld?

Het verhaal schreef hij samen met Andrew Crofts (1953), een van 's werelds bestverkochte ghostwriters. Hij heeft meer dan honderd boeken op zijn naam staan. Ook publiceert hij zijn eigen romans, zoals What Lies Around Us en Secrets of the Italian Gardener. Beide boeken putten uit zijn ervaringen met de machtigen en rijken.

Het verhaal

Hoofdpersoon Joe duikt vanuit het niets op in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, direct na een wereldwijd, mysterieus natuurverschijnsel. Al snel trekt deze intrigerende Joe de aandacht overal naar zich toe.
En dat is niet zo gek: Joe is onweerstaanbaar sexy, spreekt alle talen, geneest mensen, heeft een afwijkend DNA en geen vindbaar verleden. Wie is deze man?

Deze actuele roman gaat over hoe het zou zijn als Jezus terug zou komen op aarde. En dan niet zoals de Bijbel voorspelt, maar gewoon in een eigentijdse, moderne versie. Wat zou hij vinden van onze samenleving, wat zou hij doen? En hoe zouden wij op hem reageren?

De timing van Joe’s verschijning is uitstekend. Twaalf genieën die proberen oplossingen te vinden om de mensheid te redden hebben juist nu een leider nodig. Is Joe, de man die beweert de teruggekeerde zoon van God te zijn, inderdaad de leider die zij zoeken? Kan hij rekenen op de steun van de hele wereldbevolking en lukt het hem om ook nog eens wereldleiders en geestelijk leiders op één lijn te krijgen? In deze overtuigende roman laten de schrijvers hun licht schijnen op de grootste uitdagingen van onze tijd. Ze schetsen een toekomst waarin we – eindelijk - allemaal samenwerken voor het behoud van onze aarde en al het leven dat zich daarop bevindt.

Leesfragment

Ben jij benieuwd naar deze bijzondere roman, waarin het pragmatische en filosofische samenkomen over de terugkeer van een moderne Jezus? Schrijf je onder het leesfragment in voor de Hebban Buzz met het boek, want we geven maar liefst 100 boeken weg!

Lees alvast de eerste vier hoofdstukken



Reacties op: Zeg maar Joe van Martin van Es en Andrew Crofts

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Martin van Es

Martin van Es

Martin van Es (1959) is succesvol ondernemer, strategisch adviseur, vader en gro...

Andrew Crofts

Andrew Crofts

Andrew Crofts is een van ’s werelds bestverkochte ghostwriters met meer dan hond...