Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Martin van Es

Artikelen 1

Martin van Es (1959) is succesvol ondernemer, strategisch adviseur, vader en grootvader. Zeg maar Joe, de roman die hij samen met Andrew Crofts schreef, is zijn debuut als schrijver. 

Eind jaren zeventig begon Martin vol enthousiasme aan een studie Klinische Psychologie in Groningen. Het vele feesten en de baantjes die hij vervolgens nodig had om het permanente gebrek aan geld op te lossen, maakten dat hij uiteindelijk stopte met zijn studie. 

Na de geboorte van zijn dochter en later zijn zoon, werd Martin serieuzer. Hij rondde cum laude een studie Internationale Marketing af en begon aan een bloeiende carrière. Hij leidde twee toonaangevende bedrijven in de Europese verpakkingsmarkt en was een drijvende kracht achter duurzame innovatie. Vervolgens werd hij strategisch adviseur bij een aantal bedrijven en NGO's. 

Zijn zakelijke reizen heeft hij altijd gecombineerd met een onderdompeling in lokale culturen waar hij zowel diepe ellende als grote rijkdom heeft gezien. Hij realiseerde zich hoe bevoorrecht je bent als je in de tweede helft van de twintigste eeuw geboren wordt in het veilige en welvarende Nederland.

Als ondernemer heeft hij geleerd ‘outside the box‘ te denken, iets dat hij juist mist bij onze wereldleiders. Hoewel hij zelf niet religieus is, hebben religie en de filosofie van Jezus hem altijd geboeid. Zo kwam hij op de gedachte hoe het zou zijn als een eigentijdse, coole Jezus ineens terug zou komen op aarde.

Ter voorbereiding van Zeg maar Joe interviewde Martin wetenschappers, politici, economen en geestelijk leiders. Hij stelde hen allen dezelfde vraag: wat zou jij doen als je de zeggenschap had over de wereld?

Martin is getrouwd met zijn eigen ‘engel’ en woont deels in Gelderland en deels op Terschelling. Hij heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.
Laatste bewerking door NathalieUfBB op 30/04/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Zeg maar Joe - Martin van Es Andrew Crofts Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken