Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Hoop in donkere dagen

Yvette Stevens 12 juni 2020
Twaalf minuten duisternis en de wereld wordt pikzwart. Dit zal echter zorgen voor een grote verrassing op aarde. Jezus, zoon van God in de gedaante van Joe komt wederom op de aarde om de mensen te leiden naar een betere wereld.
Joe moet gaandeweg in het verhaal wereldleiders, geestelijk leiders en innovatieve denkers op een lijn krijgen om de mensheid te redden van zijn eigen ondergang.
Het verhaal begint bij het schoolplein waar we Sophie treffen, zij wordt de gids van Joe. Helaas is haar personage wat naïef en goedgelovig wat niet zo geloofwaardig overkomt in dit tijdperk. Het gaat sowieso om Joe. Och er gebeurt nog wel iets met de media, zodat Joe ook een randje krijgt en het verhaal wat hedendaags te geven. Ook hier is het niet zo geloofwaardig neergezet en liggen wat zaken er teveel bovenop. Het gevolg is dat het verhaal wat oppervlakkig en voorspelbaar aanvoelt. Met de Oekraïner als antagonist komt er wel wat spanning in het verhaal en dit geeft het geheel wat meer body.
Het boek heeft echter ook wat lichtpuntjes. Zo is Joe weer op aarde gekomen om de mensheid bij te staan in hun overleving. Hij stelt samen met een groepje vooraanstaande klimaatleiders richtlijnen op in hoe de mensen op aarde kunnen leven. In tijden van crisis is voor allen de hoop dat ook wij, de mensen in de echte wereld, dit overnemen en de aarde en onszelf kunnen redden. Het zal geen grote stap zijn, maar wellicht wordt de wereld er ietsje beter van. Veel slechter kan het ook niet gaan. De boodschap die we dan ook uit het boek kunnen overnemen is: hoop.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Yvette Stevens

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?