Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Bruut goed

Yvette Stevens 08 december 2020
Dit boekje is een verzameling verhalen van Octavia E. Butler. De titel is haar Hugo- en Nebula-Awardwinnend verhaal Bloodchild. Dit is het enige verhaal dat ik (los) gelezen heb, maar dit is niet uitgegeven met ISBN. De recensie die ik schrijf, is dan ook alleen over dit verhaal.

Bloodchild valt midden in een scène. Op het eerste oog lijkt het een gewoon gezin te betreffen: een moeder met kinderen die thuis aan het werk gezet worden. Langzaam komen er kleine veranderingen en kom je achter dat het geen gewone situatie is. Een kind moet worden opengesneden door een van de andere zussen/broers bijv.. Waarom? En waarom spelen eieren een belangrijke rol?
Ergens halverwege het verhaal komt er ineens een staart om de hoek kijken en maakt een figuur trippelende geluiden door de gang. Hierdoor gaat je fantasie aan de loop en krijgt het verhaal twist na twist. Dit soort wendingen maakt dit verhaal echt bruut en bruut goed. Als je eenmaal weet hoe de vork in de steel zit, denk je na over het verhaal en zit het echt heel goed in elkaar. Originele elementen, spannende opbouw en een hoog kaliber aan fantasy. Ik snap heel goed waarom dit verhaal een Hugo en een Nebula Award voor novelette heeft gewonnen (in 1985 al!!)

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Yvette Stevens

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?