Advertentie
    Yvette Stevens VIP Club

Echo is een verhaal geschreven in de gothic fictionstijl. Show don’t tell en met een berg onderhuidse spanning. Via flashbacks vanuit verschillende karakters vormt het verhaal zich tot een geheel en einde. Uiteraard met verschillende twists erin. Elk hoofdstuk begint met een quote/referentie naar een ander koud of gothic fictionboek en vaak zit hier al in verborgen waar het hoofdstuk over gaat.
Het verhaal is geschreven vanuit logboekfragmenten, gesprekken en briefjes van zowel de Nederlandse Nick als de Amerikaanse Sam. De teksten zijn daardoor doorspekt met Amerikaanse uitdrukkingen, slang en accenten, zelfs als Sam Amerikaans praat (is het benadrukken van deels Amerikaanse quotes dan wel nodig?). Het is goed voor te stellen dat niet iedereen alle referenties begrijpt en dat niet iedereen ondersteboven is van alle Amerikaanse uitdrukkingen. Het is af en toe wat veel. Als je daar overheen kunt kijken, heb je er geen last van en zit je in het verhaal.

Thomas Olde Heuvelt heeft een spannende, creepy berg van een boek neergezet, waar je alleen maar ontzag voor kunt hebben, net als de echte bergen. Nederlandse Shirley Jackson. 4.5 sterren.

Reacties op: De Nederlandse Shirley Jackson

405
Echo - Thomas Olde Heuvelt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker