Zwaarden, zwendels en zware jongens

Yvette Stevens 12 maart 2020
Met de Roep van de Wolf keren we terug naar de harde wereld van krijger Vaelin Al Sorna. Uit zijn vorige boeken en zinnen tussendoor blijkt zijn geschiedenis, die vol zit met oorlogen, verraad, begiftigen en andere verheven machten, maar vooral koppigheid en vuur. In dit nieuwe avontuur gaat hij zijn oude geliefde achterna die volgens zijn gave in gevaar zit in vijandelijke gebieden.
Het is een nieuwe serie, maar het gevoel en de band die je hebt met Vaelin is wederom aanwezig. Deze serie is prima te lezen, zonder dat je van te voren de andere delen hebt gelezen. Het is wel aan te raden iets van een kleine samenvatting te lezen en je even te oriënteren, maar tijdens het lezen zijn er genoeg verwijzingen en flashbacks naar de vorige delen en blijf je steeds op de hoogte. Aan de namen moet je af en toe wennen, maar ook daar is aan gedacht in de vorm van een namenlijst achterin het boek.
Als nieuwe lezer beland je in een Djenghiz Kahn-achtige wereld met oostelijke tinten, gewoontes en subtiele intriges. Hoofdpersoon Vaelin is een überstoere man/krijger en maakt menig gevecht mee. Zonder teveel details te geven, zit er een best confronterende scène in tijdens een van die gevechten bij de poort, maar daar moet je zelf achter komen.
De Roep van de Wolf is echt klassieke fantasy en tikt alle boxen van epische en historische fantasy. Verwacht geen nieuwe of vernieuwende elementen, maar wel zwaarden, zwendels en zware jongens (en vrouwen) en dat alles in oriëntaalse sferen.

Meer recensies van Yvette Stevens