Advertentie

Twaalf minuten lang duisternis op heel de wereld. Iedereen vraagt zich af wat dit voor fenomeen is geweest. Grote wereldleiders zetten hun beste mensen in om te achterhalen wat er gebeurd is.
Na deze twaalf minuten verschijnt Joe, vlakbij een school in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Hij beweert de zoon van God te zijn. Al snel blijkt Joe inderdaad een bijzondere charismatische man te zijn die een speciale boodschap heeft. Is hij echt de Zoon van God?

Zeg maar Joe is geschreven door auteurs Martin van Es en Andrew Crofts. Martin van Es is gestart met het idee voor deze roman - als onderdeel van het Joe project. De vraag die de auteur als uitgangspunt heeft genomen is: Wat zou jij doen als je de zeggenschap had over de wereld? Samen met ghostwriter Andrew Crofts is het verhaal tot stand gekomen en is een mooi boek ontstaan. Het verhaal is toegankelijk en vlot geschreven, waardoor het boek heerlijk leest.

Het boek draait om de toekomst van de wereld. Hoe gaan wereldleiders, maar ook godsdienstleiders om met de macht die zij hebben. Joe probeert ze te overtuigen dat het anders moet en stelt daarvoor nieuwe richtlijnen op. Nieuwe richtlijnen die passen bij een betere maatschappij, zoals Doe een ander niet aan wat je zelf niet wilt ondergaan, geniet en wees dankbaar. Ipv geboden en Andere regels van religies. Ook duurzaamheid en klimaat komen als onderwerpen voorbij.

In deze roman spelen Joe en Sophie de hoofdrol. Joe is een knappe, charismatische man die beweert de Zoon van God te zijn. In eerste instantie geloven weinig mensen zijn woorden, maar al snel blijkt dat hij een bijzondere boodschap heeft en mensen kan genezen. Is Joe echt wie hij zegt te zijn?
Sophie is docent op de school waar Joe verschijnt en ontmoet hem als eerste. Ze is een toegewijde docente, met een groot hart voor haar leerlingen. Ze raakt al snel gefascineerd door Joe.

Het is een aardig dik boek, maar toch voelt het verhaal bij het dichtslaan nog niet af. Voor je gevoel gaat het verhaal net beginnen, want Joe heeft veel mensen kunnen overtuigen van zijn echtheid. Toch trekt Joe niet verder de wereld in, maar laat het aan de mensen die hij voor zich heeft gewonnen. Het verhaal lijkt zo redelijk abrupt ten einde te komen en dat is eigenlijk jammer.

Zeg maar Joe is een boeiende roman over de toekomst van de wereld. Auteur Martin van Es heeft daarmee een interessant thema gekozen. Ghostwriter Andrew Crofts heeft ervoor gezorgd dat dit alles tot een mooi verhaal is geworden.

Reacties op: Prachtige cover met een bijzonder verhaal over de toekomst van de wereld

76
Zeg maar Joe - Martin van Es Andrew Crofts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners