Advertentie

Tussentijd gaat over twee broers die elkaar na jaren weer terugvinden. Damian zoekt zijn broer Paul op die stervende is. Samen voeren ze mooie gesprekken over het leven en wat echt belangrijk is. Paul deelt inspirerende levenslessen met zijn broer, die Damian aan het denken zetten.

Het verhaal draait met name om broers Paul en Damian. Twee broers die heel verschillend zijn. Paul heeft als zestienjarige voor zichzelf gekozen en een vrij leven geleid. Damian bleef achter bij zijn ouders en heeft zich gericht op zijn carrière en leeft voor zijn werk. Doordat Paul stervende is, heeft hij gemerkt wat echt belangrijk is in het leven en hij probeert dit met zijn broer te delen: geniet elke dag en koester vriendschappen! Maak tijd voor wat echt belangrijk is in het leven. Dit zijn mooie levenslessen die de auteur hier aan de lezer meegeeft. De personages missen helaas wat verdere verdieping en emotie en dat is jammer voor het verhaal.

Tussentijd is opgebouwd in korte hoofdstukken, waardoor het boek vlot leest. Het verhaal is in een toegankelijke en heldere schrijfstijl geschreven.

Deze roman gaat over het naderende afscheid van Paul. Hij zal binnenkort sterven. Paul en Damian proberen samen nog wat verloren tijd in te halen en voeren veel gesprekken. De emotie rond het naderende afscheid komt niet uit het verhaal naar de lezer. De emotie is afwezig, waardoor het verhaal - dat eigenlijk om een traan zou vragen - wat op afstand blijft.

Tussentijd is een interessant verhaal over twee broers die elkaar na jaren weer terugvinden. De auteur verwerkt mooie levenslessen in zijn boek. Helaas missen de personages wat verdieping en is emotie in het verhaal afwezig, waardoor het verhaal wat op afstand blijft.

Reacties op: Geniet van elke dag

26
Tussentijd - Erik Hensel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners