Advertentie

Annie Alligator is een vrolijke krokodil met heel veel dierenvrienden, zoals Kai Kameleon, Dieuwertje Dromedaris en Luuk Leeuw. Wil jij ook vrienden worden met Annie Alligator? Als je een dier kon zijn, welke zou je dan kiezen? Je naam moet wel met dezelfde letter beginnen als je dierennaam. Je mag zelf iets verzinnen.

Op de eerste pagina van het prentenboek Van Annie Alligator tot Zeno Zebra maak je kennis met Annie de Alligator. Vervolgens zie je al haar dierenvrienden, zoals Zeno Zebra, Elif Eend en Guus Gorilla. Naast deze bekende dieren staan er ook fantasiedieren in het boek, zoals Ola Ollewollewop en Xena Xork. Ben je benieuwd hoe die eruit zien?

De illustraties in het boek zijn gemaakt door illustrator Nelleke Verhoeff. De achtergrond op de pagina’s is wit en daarop staan leuke, speelse tekeningen van allerlei dieren. De meeste pagina’s zijn gevuld met vier dieren, maar een aantal dieren zijn heel groot en vullen één pagina. De illustraties zijn kleurrijk en grappig, zo is Otje Olifant aan het touwtjespringen en Simon Spin aan het schilderen.

Dit prentenboek draait om dieren en de letters van het alfabet. De dieren en hun namen allitereren. Kinderen worden door de auteur gestimuleerd om de letters te leren en te spelen met taal door naar de dierenvrienden te kijken, maar ook zelf namen en dieren te bedenken. De eerste letter van de naam moet hetzelfde zijn als de dierennaam. Eerst mag je bedenken wat je zelf voor dier zou willen zijn, maar daarna mag je ook iets verzinnen voor familie en vrienden. Dit mogen echte namen en dieren zijn, maar ook fantasienamen en -dieren. Aan het eind van het boek worden kinderen uitgedaagd om hun bedachte dierenvrienden zelf te tekenen. Het spelen met taal en vervolgens het zelf tekenen van de dierfiguren maken dit boek interactief en leuk voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar.

Van Annie Alligator tot Zeno Zebra is een vrolijk geïllustreerd en interactief prentenboek. Dankzij dit boek kunnen kinderen op een speelse manier de letters uit het alfabet leren. Ik waardeer het boek met vijf sterren.

Gelezen en gerecenseerd voor In de Boekenkast. Zie voor meer recensies www.indeboekenkast.com

Reacties op: Vrolijk geïllustreerd en interactief prentenboek

2
Van Annie Alligator tot Zeno Zebra - Nelleke Verhoeff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners