Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Celesta Leest! maandoverzicht | Juni 2022

op 30 juni 2022 door

Deze maand begon ik met mijn nieuwe voornemen, mijn Spot bijwerken na elk gelezen boek. En gezien het feit dat mijn maandoverzicht nu eens lekker op tijd is kunnen jullie het wel raden: het blijkt een succes! Het werkt voor mij, na elk gelezen boek even een momentje om direct een stukje te schrijven.

Soms kan het zo simpel zijn. Overigens geldt dat voor het hele leven. De meest simpele dingen zijn de leukste dingen. Lekker met een boekje en een koekje in een hoekje. Of met een kopje thee er bij. In de tuin in de zon of op de bank terwijl de regen tegen de ruiten slaat. Het kon allemaal deze maand en daarmee heeft ons mooie landje haar veelzijdigheid maar weer eens getoond. En te midden van een besmette zomergolf, dure boodschappen en nog duurdere bezine scheen de zon, floten ook nu weer de vogeltjes en komt het einde van het schooljaar in zicht. Met twee meiden die allebei over zijn (groep 5 en 7, waar blijft de tijd?) heerst er hier al een beetje een vakantiestemming.

33d5b8e58d23f3167f147825e565fe14.png

Het zwembad is in gebruik genomen, de zonnenbrand wordt rijkelijk gesmeerd en er is, zoals altijd rond deze tijd van het jaar, weer veel te doen. Godzijdank keert mijn energie langzaamaan steeds wat meer terug, want ik heb het nodig. Afsluiting op school hier, rijden met een klas daar, hapjes maken voor een themadag, schoolreisje, een dansoptreden: er is altijd nog zoveel in die laatste paar weken. Ik houd mijn hoofd koel, sowieso wel prettig met deze temperaturen en blijf mijn leesmomenten pakken. Bovenstaande heeft me in ieder geval niet afgeleid van het lezen, want ik heb een heerlijke leesmaand achter de rug met alleen maar fijne boeken!

15b7991509acc048a2dcffa5a3f5e165.png

32. Het Kamermeisje, Nita Prose

De intrigerende groene cover kwam vaak voorbij hier en dat maakte me nieuwsgierig. Ook Barbara was benieuwd naar dit boek met wisselende, maar vooral lovende recensies, en we besloten tot een gezamenlijke Buddyread, gezellig! Ik las en zij luisterde, konden we meteen bekijken of er verschil in zit qua leeservaring. 

Wat we er van vonden? We hebben beiden enorm van het boek genoten en waren in zo'n beetje alles eensgezind. Het werd bijna eng, haha. Maar het bleek, dit genre is ons beiden op het lijf geschreven, zowel het boek als de Buddy bleek een succes en de mooie blog die Barbara er over schreef lees je hier.

  • Cosy Crime
  • 4 sterren
  • Buddyread met Barbara
  • HRC Een groen boek

33. Een groot hart, Ellie Dean (Veilige Haven #4)

Wat houd ik van deze serie, elk deel weer zit ik binnen twee bladzijden aan de keukentafel van Peggy, aan de kust van het Engelse Cliffehaven. Het sterke aan deze serie vind ik de introductie van nieuwe personages in elk nieuw deel, die dan naadloos overgaan in het leven van de personages uit eerdere delen. Mooi uitgewerkt verhaal, dit keer over de jonge verpleegster Julie die via ellendige omwegen uiteindelijk in de liefdevolle armen van pensionhoudster Peggy Reilly beland, die zoals altijd haar deur weer wijd open heeft staan voor iemand in nood. De titel slaat wat mij betreft dan ook echt op Peggy, voor wie een verrassing in het verschiet blijkt te liggen. Waarmee ik me afvroeg, komt er nog een vijfde deel? En ja, inmuiddels heb ik begrepen dat dit het geval is. Mooi, want ik ben nog lang niet Peggy-moe!

  • Historische Roman
  • 4 sterren

34. Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij, Jenny Colgan (Beach Street #4)

Ooit las ik ergens de vraag 'in welke fictieve plaats van een door jou gelezen boek zou jij willen wonen'. Als ik die vraag zou moeten beantwoorden is dat heel simpel: Mount Polbearne! Ik hou zo van die lieve, gezellige en attente dorpsbewoners, markante types waar het hele dorp over roddelt (maar die toch altijd ook hun hart op de juiste plek hebben zitten) en gewoon de heerlijke omschrijving van de zilte zeelucht, stranden, natuur, rust en eenvoud. Voeg er een schat van een vrouw met een eigen bakkerij aan toe en een enigszins bijzondere papegaaiduiker en je hebt toch de hemel op aarde?

Ik weet nog dat ik aan het eerste deel begon en een beetje moest gniffelen, want jemig zeg, wat een raar boek, wie adopteert er nou een papegaaiduiker, geeft hem een naam en voert hem stukjes brood? Neill zit inmiddels in mijn hart en elk plaatje van een papegaaiduiker doet mij 'hey, een Neill' uitroepen. Ik rook de geur van de foccacia's vers uit de oven van Polly en ik genoot in dit vierde veel van haar groeiende gezin-in-vuurtoren. Voor mij het beste deel van deze serie met veel wijze levenslezen en een serieuze noot, tussen alle heerlijke hysterie door. De Spotify playlist die Jenny aan het eind benoemt is een extra kers op de (door Polly gebakken) taart.

En echt, een boek met een mooie rol weggelegd voor de Backstreet Boys, daar kun je van mij een sterrenregen voor verwachten!

Komt er nog een deel vijf?

  • Feelgood
  • 5 (enorme) sterren

35. Eindeloos dichtbij, Jenny Colgan ( Happy ever after #3)

Ik zat helemaal in mijn Jenny Colgan modus (daar kom ik overigens nooit uit ook geloof ik) en dit derde deel lag nog te wachten, dus hup, dooooor! Wat is dat toch, dat ze nooit teleurstelt? Ook dit fijne boek heeft me weer heerlijke leesmomentjes bezorgd. Colgans kracht voor mij zit hem in de combinatie van een aantal zaken waar ik gewoon echt goed op ga. Engeland, (of oké, Schotland in dit geval), kleine dorpjes, mooie natuur, lekker eten (hoe zij alleen al kan schrijven over verse eieren en bacon) en fantastische personages die allemaal op zoek zijn naar zichzelf en het lukt hen altijd ook om die sprankel weer te vinden. Ze schuwt serieuze onderwerpen niet, dit deel begint niet echt Feelgood achtig maar met serieuze zaken, om maar iets te noemen: een ongeluk en donor donatie. En ze stopt altiid zoveel fijne kleine levenslessen in haar verhalen. Hoe helend de natuur is. Hoe gejaagd we door het leven gaan. Dat dat helemaal niet zo leuk is, laat staan gezond. En dat is sociale media ook niet, zo lezen we in dit boek.

En ze heeft gewoon gelijk ook. Ze legt de vinger op de zere plek en leert ons lezers elke keer weer hoe mooi eenvoud is, hoe bijzonder het is wanneer je leert genieten van de kleine dingen in het leven. Hoe je leven zoveel lichter wordt wanneer je naar die dingen leert kijken. Colgans liefde voor het platteland komt ook in dit deel weer goed naar voren, want van London blijft weinig moois over. Maar ach, als je de Schotse Hooglanden hebt, heb je alles. Fluitende vogeltjes, de frisse ochtendlucht en velden voor blauwe hyacinthen ... het leven is mooi op het Schotse platteland. Mijn favoriete deel van deze serie!

  • Feelgood
  • 5 sterren

36. Het Koetshuis, Karin Quint

Dit eerste deel in een nieuwe serie over Villa Rosaville kwam ik overal tegen, met zijn mooie cover en veel positieve recensies maakte mij dat alleen maar nieuwsgieriger. Getriggerd door het leuke verslag van de Buddyread van Marieke en Renate, die samen deel twee lazen, kwamen EllyK en ik tot de ontdekking dat wij de serie allebei graag wilden lezen en nog bij deel één moesten beginnen. Een afspraak voor een Buddyread was dan ook snel gemaakt.

We hebben genoten van dit eerste deel over deze bijzondere villa. Deze nieuwe feelgoodauteur scoort wat ons betreft dan ook direct hoge ogen. Ze heeft een heel fijne en ongecompliceerde schrijfstijl, de snelheid zit er goed in, maar er is voldoende rust voor een goede uitwerking van de personages en omschrijving van de omgeving. Het verhaal met daarin ook nog een ander verhaal wat zich in het verleden afspeelt is zowel Elly als mij goed bevallen. Elly zag al snel thema's en verbindingen en las elke keer snel verder omdat ze wilde weten hoe het verder ging. Leuk om samen de lagen binnen het verhaal (niet alles is wat het lijkt, moeder en dochterverhoudingen en wat zit er achter een masker van afstandelijkheid) te bespreken. De wending richting het einde had ik zelf niet zien aankomen, leuk! En het einde is overigens ook helemaal af. We kijken beiden uit naar het tweede boek, dat gaan we beslist snel, wederom samen, lezen!

  • Feelgood
  • 4 sterren
  • Buddyread met EllyK
  • HRC Het eerste deel van een serie

37. De zomer van je leven, Jill Mansell

Kan je ooit fout gaan met een Mansell? Ik dacht het niet! Ik won dit boek bij een Hebban winactie en was als een kind zo blij. Manseel blijft toch echt één van mijn all-time favorieten, ik denk dat ik inmiddels al 15 jaar haar boeken lees, als het niet langer is. 
Over dit deel las ik was wisselenden recensies, maar ik heb zelf genoten van dit boek. Fijne personages, verschillende verhaallijnen die allemaal mooizijn uitgewerkt en weer een heel fijn einde: ik zeg wederom een topper van een topper!

  • Feelgood
  • 4 sterren


Juli staat voor de deur!
En dat betekent zomervakantie. Ook al ben ik ook een beetje afgeleid door Wimbledon, daar zit wat kijktijd in momenteel, ik verwacht toch weer een heerlijk nieuwe leesmaand. Met het eerste deel uit een nieuwe Cosy-Crime serie (heb dit genre echt ontdenkt!) begint de maand al goed en ik ga meedoen met de Nicky Pellegrino meeleesmaand. Momenteel ben ik nog bezig met een buddy met Marieke, die in juli af zal zijn en een nieuwe buddy staat op de planning. Gezien de vier heerlijke weken vakantie die er eind juli in het verschiet liggen moet het helemaal goed gaan komen dacht ik zo. Niet teveel extreme hitte, dat zou fijn zijn, maar verder heb ik voor komende maand weinig te wensen behalve de stijgende lijn in mijn gezondheid behouden, een blij gezin en boeken, heel veel boeken!

b7871094dffda7dc099e70070d5f6007.png



Reacties op: Celesta Leest! maandoverzicht | Juni 2022

Meer informatie

Gerelateerd