Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Een huis in Frankrijk

op 14 september 2020 door

1 september hadden we gezegd…toen kwam daar ineens de buddyread met Joëlla tussendoor. Beiden hadden we onder haar blog ooit aangegeven dat we ‘Knap voor een dik meisje’ wilden lezen en beiden hadden we gemist dat Joëlla als startdatum 1 september had genoemd.

Maar we zijn flexibel en het boek van Tatjana Almuli is niet zo dik dus we lazen eerst dat boek en begonnen derhalve iets later aan onze reis naar Frankrijk!

 

Over het boek:

Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid - en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen... en is zwanger van een derde kindje.

Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

De feelgoodroman Een huis in Frankrijk van Eva de Wit zal liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy niet onberoerd laten. De auteur heeft het talent om vier totaal verschillende karakters geloofwaardig uit te werken en de lezer voor alle vier in te nemen.

 

Eva de Wit 

In de zomer van 2018 had de Feelgood Club, zoals Fabulous Feelgood toen nog heette, een zomerverhaal feuilleton van Eva de Wit, ‘Het dagboek van Marie’, in drie delen. Hierbij de linkjes naar deel een, twee en drie

Dit verhaal vond ik destijds erg leuk en ik zette het boek ‘Een huis in Frankrijk’ meteen op mijn lijstje van boeken die ik nog graag wilde lezen.

Tijdens het Valentijnfestival 2019 waar ik Marieke, en ook later Ideke, trof en we samen naar wat leuke lezingen gingen kocht ik dit boek bij een van de standjes. Tot deze maand stond dat dus ongelezen in mijn kast!

 

Het lezen

Zondag de 6e doken we dan in het boek, Stefanie was moe van haar weekend en viel met haar e-book al snel in slaap. Ik las de eerste drie hoofdstukken en las maandag middag na mijn werk in een klein uur nog vier hoofdstukken uit. Ik herinnerde me ook meteen het verhaal van Marie weer toen ze langskwam in het boek.

Je maakt aan het begin kennis met de vier vriendinnen die een jaar of tien eerder samen Frans gestudeerd hebben, drie van hen studeerden af en de vierde, Melanie, ging nog voor haar afstuderen naar Frankrijk om bij haar geliefde Jean te gaan wonen. Maar na tien jaar is niet alles meer koek en ei.

Ze nodigt haar drie vriendinnen uit en ze komen allemaal logeren. De halve week wordt er mooi weer gespeeld totdat Marie, de huishoudster die al jaren in het grote huis werkt, zich ermee bemoeit.

Halverwege het boek liggen alle verhalen en geheimen op tafel en kunnen de vriendinnen elkaar weer recht in de ogen kijken.

Het boek leest fijn weg en je proeft de sfeer van het Franse land. Toch gaat het ons af en toe iets te gemakkelijk, Frankrijk staat daar toch niet echt om bekend, maar goed voor het verhaal is het natuurlijk wel fijn.

De laatste 100 bladzijden lazen we deels buiten in de zon, op ons respectievelijk Vlaamse balkon en Nederlandse terras, en vlogen door die laatste hoofdstukken heen. Vooral in de laatste paar hoofdstukken gebeurde ineens heel erg veel en waren we ook een stuk verder in de tijd, aan de ene kant vond ik dat wel een soort van afraffelen. Maar goed we kennen nu het verhaal van de vier vriendinnen, huishoudster Marie en het huis.

Het is fijne zomerlectuur waarbij je niet te veel moet nadenken. We gaven het boek beiden 4 sterren.

f27abfb1f4000d4109ecb22526120ebd.jpg

Deze foto’s zijn eerlijk gepikt van de site van de mooie Chambres d’Hôtes van le Mas du Chanoine.



Reacties op: Buddyread: Een huis in Frankrijk

Meer informatie

Gerelateerd

Over