Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Het familiehotel van Sapphire Bay

op 23 september 2021 door

Celesta en ik lazen samen al eerder een boek van Holly Martin. Het dorpje Happiness, nou ja zij luisterde en ik las het boek destijds grotendeels. We waren toen niet bijster enthousiast over het boek maar wilden de auteur nog een kans geven.

Omdat het boek op de Z&K Book Bingo 2021 staat had ik het recent al eens via Amazon aangeschaft. Ik had dus de Engelse versie, Celesta luisterde en las deels de Nederlandse versie via Nextory waar zij een tijdelijk abonnement op heeft.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het lezen

We begonnen de eerste van deze maand, ik pakte na een werkdag mijn iPad. Terwijl ik toch een nieuw model heb viel me weer op hoe zwaar zo’n ding is ten opzichte van een e-reader, dus ik legde er maar snel een kussen onder. Celesta begon tijdens het poetsen van haar huis met luisteren, constateerde dat het boek ingesproken was door dezelfde spreker als het boek over Happiness en moest zich er echt toe zetten om te luisteren. Deze spreker, had ik toen ook geconstateerd leest gewoon echt niet prettig voor, ze is eentonig, legt klemtonen verkeerd en de stijl van de personages komt als je leest gewoon veel beter tot z’n recht

Ik daarentegen vloog als een speer door het Engelse boek. Celesta besloot nadat het huis met het boek op haar oren toch schoon geworden was om ook een stukje van het boek te lezen, niet alle boeken staan als luisterboek én e-book op Nextory maar dit boek toevallig dus wel.

Lezen beviel haar een stuk beter, ze merkte direct dat de humor anders overkwam, maar ja het was niet haar bedoeling om dit boek te lezen want ze had al een fijn e-book liggen en ze wachtte op een fysiek boek waarin ze heel graag wilde beginnen…

Het hotel moet opgeknapt worden, maar ja je wil ook gasten in het hotel hebben. Over die gasten en het personeel zijn er leuke stukjes. Een paar steekwoorden: Tilly en haar vliezen, porno en een oude vrouw van 82 jaar, ezel en zwembad, assistent Angel en als laatste bed-hoofdbord. Wat ik erg grappig vond was om personen uit Het geschenk van Happiness in dit boek als hotelgasten te zien langskomen.

Beiden vinden we Jewel Island wel een beetje veel nageaapt van Mount Polbearne uit de boeken over de kleine bakkerij van Jenny Colgan, ook dit is een getijden eiland en je kan niet zomaar weg, want dan staat de toegangsweg onder water…

Wat we ook constateerden is dat we dit boek van Holly Martin wel beter vonden als haar eerste boek over Happiness, nu blijkt dit boek ook wel een aantal jaren na Happiness geschreven te zijn dus ze is wel gegroeid in haar schrijven, maar toch kan ze niet tippen aan Jenny Colgan vinden wij.

Beiden hadden we wel een goed gevoel bij hoofdpersoon Aria, die alles probeert om met zo weinig mogelijk middelen het hotel weer van deze tijd te maken. Als ze in het verleden iets wilde veranderen was haar vader er altijd tegen en nu Aria haar gang kan gaan is het roeien met de geldelijke middelen die ze tot haar beschikking heeft. Ook Noah komt over als een sympathiek persoon en nadat we het verhaal over de jonge jaren van deze man hadden gelezen is hij zeer goed terecht gekomen.

Al met al sluiten we beiden dit boek af met 3 sterren en willen we de twee vervolgdelen die elk over een zus gaan zeker lezen. Clover speelt de hoofdrol in ‘Een gouden gloed over Ruby Falls’ en haar tweelingzus Skye speelt de hoofdrol in het net in het Nederlands uitgekomen boek ‘De zoete verleiding van Emerald Cove’.

In het Engels zijn er nog een deel vier en vijf maar deze gaan niet over de drie zussen maar over nieuwe bewoners van het eiland, natuurlijk komen de zussen langs maar ze hebben niet de hoofdrol, aldus de informatie van de website van Holly Martin

We hopen dat we jullie enthousiast hebben gemaakt om zelf ook een bezoek aan het Sapphire Bay Hotel op Jewel Island te brengen!



Reacties op: Buddyread: Het familiehotel van Sapphire Bay

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Holly Martin

Holly Martin

Holly Martin studeerde media aan de universiteit en werkte daarna bij een bank, ...