Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Ik mis je

op 27 november 2020 door

Amarins en ik lezen ongeveer even snel en dan is samen een buddyread doen wel heel makkelijk. We hadden in eerste instantie halverwege de maand afgesproken maar door wat andere boeken verschoven we het naar de 21e. We lazen het boek binnen een paar dagen uit, het boek las gemakkelijk, geen ingewikkelde toestanden enkel af en toe even opletten als je halverwege een hoofdstuk stopte of je nu in het heden, het verleden of in een herinnering zat.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Het lezen

Na het lezen van de eerste paar hoofdstukken vonden we dat het zo bekend voorkwam, leek het op een ander boek? Nee het bleek dat we ons destijds allebei voor de leesclub hadden opgegeven en toen dus de eerste paar hoofdstukken van het boek hadden gelezen. Beiden waren we niet ingeloot dus nu gingen we samen in de herkansing!

Het boek leest als een trein, mede door de niet al te lange hoofdstukken en ook vanwege de leuke opzet. Een hoofdstuk in het heden afgesloten met een herinnering met Bo en dan een hoofdstuk in het verleden en ook deze wordt afgesloten met een herinnering met Bo. Op deze manier leer je ook Bo aardig goed kennen, als de vrolijke en lieve vriendin van Charlotte, of Charlie zoals ze zichzelf afkort.

Amarins dook maandag overdag heerlijk in het boek, mijn e-reader, met daarop het boek, was met mijn dochter mee naar school. Ik kon dus niet lezen, nou moest ik ook werken dus het gaf niet.

Charlie vonden we beiden nogal een naïef persoon, beiden zijn we zelf niet zo geweest op deze leeftijd en Amarins zei dat haar dochter toch ook echt wel meer wereldwijs is met haar 19 jaar dan Charlie was op die leeftijd. Ik hoop dat mijn bijna 15-jarige tegen die tijd ook sterker in haar schoenen staat dan Charlie.

We hadden beiden meteen een grote hekel aan James, wat een irritante en vervelende man is dat zeg! Maar toch denken we dat er wellicht genoeg James’ types rondlopen en genoeg Charlies die zo naïef zijn om met zulke mannen in zee te gaan, dus dat er aandacht aan zoiets besteed wordt in een boek vinden we absoluut niet verkeerd.

We gaven elkaar nog wat kerstfilm tips, Amarins plande namelijk een filmavondje in en ik een leesavondje.

In het heden loopt Charlie steeds tegen Carsten, de broer van Bo aan, dat zij samen eens goed moeten praten na tien jaar is een understatement. Ook Siem speelt hierin een grote rol, Siem waarvan ik dacht, bij het voor het eerst lezen van de naam, dat het een kat of hond was…

Onze conclusie over dit boek, heel erg cliché, heel erg voorspelbaar, gewoon een lekker boek om je mee te vermaken! Leest vlot, makkelijk taalgebruik. Behalve James en Cezar leuke personages. Zeker in deze tijd om lekker te ontspannen een heerlijke feelgood!

Beiden gaven we het boek 4 sterren.



Reacties op: Buddyread: Ik mis je

Meer informatie

Gerelateerd