Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meet & Greet Sophie Kinsella

op 09 december 2019 door

Afgelopen zondag was het dan zover, de Meet & Greet met Sophie Kinsella, oftewel Madeleine Wickham. Maar niet alleen Sophie, ook Daphne Deckers en Petra Kruijt, de Nederlandse Sophie Kinsella trof ik daar!

Enige tijd geleden had ik me opgegeven voor de Meet & Greet van Sophie Kinsella, na afloop van het Feelgood event sprak ik erover met Marieke en Helma en wist zodoende dat zij zich ook opgeven hadden. Het duurde nogal een tijdje voordat we alle drie iets hoorden. Eind november was daar dan eindelijk de mail van Bookspot dat ik erbij mocht zijn en een vriend(in) mocht meenemen. Met een opmerking van Petra Kruijt in mijn achterhoofd zocht ik haar auteurspagina op Facebook op en trok de stoute schoenen aan om te vragen of ze wellicht met me mee wilde. Als de Nederlandse Sophie Kinsella een must leek mij. Mijn vraag vond ze erg leuk en ze wilde er graag heen, top! Ook Helma en Marieke mochten erheen en Helma nam gezellig haar schoonzus Angelique mee.

Net zoals de vorige keer gingen Helma en ik weer met dezelfde bus en ook Angelique stapte in. Aangekomen op Amsterdam Zuid spotte ik Petra en even later kwam ook Marieke aanlopen. Met zijn allen togen wij naar het fraaie gebouw waar alle goede doelen loterijen gehuisvest zijn en melden wij ons aan.

Boven konden we onze jassen kwijt en kregen we een kopje koffie of thee, toen de zaal openging zochten we een plekje en vonden dit op de 2e rij van voren.

De dresscode was gezellige cq foute kerstrui en zeker de helft van de genodigden had daar gehoor aan gegeven, inclusief Daphne en Sophie!

We werden welkom geheten door een medewerker van Bookspot en nadat we de film over de verbouwing van dit duurzame pand hadden gezien heette zij Daphne Deckers welkom. Daphne vertelde heerlijk spontaan dat ze haar vragen in twee verschillende letter groottes had uitgeprint en dat ze met dit rare roze licht, de hoge oranje gordijnen waren dicht en er stond een kerstboom, toch wel de grote letters nodig had en pakte ook maar gelijk haar bril, tja de leeftijd he ;-)

3ef185521e10bf7f35f8f7ba879315c6.jpg



Ze deed een leuke Shopaholic quiz die ik lang vol hield, maar bij de vraag van welke designer Becky voor de tweejarige Minnie een jurk had gekocht moest ik afhaken, namen van designers zijn niet iets waar ik me erg voor interesseer dus die blijven dan ook niet hangen. Uiteindelijk bleven er vier dames over en moesten ze een schattingsvraag beantwoorden, hoeveel geld er gemiddeld aan kerstcadeaus wordt uitgegeven. De gelukkige winnares won het nieuwste boek ‘Christmas Shopaholic’ en twee kaartjes voor de film ‘Can you keep a secret’ naar het gelijknamige boek, vertaald naar het Nederlandse als ‘Hou je mond!’

Toen kwam Sophie onder een luid applaus op. Daphne had een hele trits leuke vragen voor Sophie. Zoals ik ook al wel had verwacht was Daphne haar Engels meer dan prima en was het dus een fijn interview. Als voorbereiding had ik nog de vragen die Helma ooit aan Sophie had gesteld doorgenomen en uiteindelijk had ik zelf ook nog een vraag bedacht die ik aan Sophie wilde stellen. Helaas, Daphne was me voor en stelde mijn vraag aan Sophie: ‘luister je inmiddels ook naar de naam Sophie?’ het antwoord daarop was ja. Tijdens de signeersessie merkten we dat ook want een van de Bookspot medewerkers zei ‘Sophie’ en ze reageerde meteen. Sophie is overigens haar tweede naam en de naam Kinsella is de meisjesnaam van haar moeder, dus de namen komen niet totaal uit de lucht vallen maar komen uit de familie.

Nadat Daphne klaar was met haar interview werden er vanuit het publiek nog een aantal vragen gesteld en daarna was het tijd om weer naar beneden te gaan waar zowel Daphne en Sophie een boek zouden signeren. Één dacht ik, ik heb mijn halve boekenplank bij me…nou ja we zien wel. Petra en ik stonden samen in de rij en Marieke voegde zich bij ons, ik schoof de rij even uit om het boek wat ik van Daphne Deckers mee had door haar te laten signeren. Dat was een ouwetje uit 1994. Ze zag het en ze vroeg ‘waar heb je die vandaan?’ nou uit mijn boekenkast antwoorde ik. Waarop ik haar vroeg of ze het boek zelf nog in haar boekenkast had staan, dat wist ze niet eens zeker zei ze. Ze bladerde erin, het boek heeft namelijk ook foto’s om het verhaal te illustreren en ik zag haar knikken en bij een foto zei ze ‘ja deze shoot herinner ik me nog heel goed’. Wellicht is ze bij thuiskomst de boekenkast in gedoken om te kijken of ze het boek zelf nog heeft staan, wie zal het zeggen!?

5a994df29fdbc256bb163923e81fbdb7.jpg



Ik sloot me weer aan bij Petra en Marieke en langzaam maar gestaag schoven we naar voren. Toen we aan de beurt waren en ik voorzichtig mijn stapel naar voren schoof en Sophie vragend aankeek zei ze alleen maar ‘if you can carry them all I can sign them all’ Daar was ze logischerwijze wel even mee bezig. Een van mijn boeken is van Madeleine Wickham de rest allemaal van haar pseudoniem Sophie Kinsella. En zo heeft ze de boeken ook gesigneerd!

67ef2f17cb096a677610d62dc627f48f.jpg

ede56a91802a38a4a983e5be462a17e7.jpg



Toen ook Marieke en Petra hun boek hadden laten signeren zouden Petra en ik nog een foto-momentje doen, ze vond het zo leuk dat ik haar had uitgenodigd dat ze een boek van haar voor me had meegenomen, een boek wat ik nog niet kende: Laat me jou zijn. Dit signeerde ze natuurlijk ter plekke maar behalve dat schreef ze er ook iets leuks in. Ook voor Petra had ik een chocolade letter bij me en toen ik al mijn boeken weer in mijn rugzak stopte realiseerde ik me ineens dat ik Sophie helemaal vergeten was de letter S te geven!

cdc0d0e23873da2cd9ddc21bd4cfe685.jpg


Helma en Angelique stonden nog in de rij, die nu aanmerkelijk korter was, om hun boek te laten signeren en ik schoof bij ze aan. Ik gaf Sophie alsnog de chocoladeletter wat ze erg leuk vond. Achter ons stond een dame die ook haar hele verzameling Sophie boeken bij zich had en ik stelde haar gerust door te zeggen dat ze mijn hele stapel ook gesigneerd had.

Toen was het tijd om afscheid te nemen, Petra ging haars weegs en Marieke, Helma, Angelique en ik liepen terug naar het station waar we weer op de bus stapten en Marieke weer de trein terug naar huis nam.

Het was een erg gezellige middag met leuke feelgood dames!

 

 



Reacties op: Meet & Greet Sophie Kinsella

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...

Madeleine Wickham

Madeleine Wickham

Madeleine Wickham is de echte naam van schrijverspseudoniem Sophie Kinsella. Ze ...

Daphne Deckers

Daphne Deckers

Daphne Deckers is al jaren een van de meest gewaardeerde en bestverkopende auteu...

Petra Kruijt

Petra Kruijt

Hoi, wat leuk dat je hier bent! Ik ben Petra Kruijt en mijn leven bestaat voor e...