Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

ZIN IN FEELGOOD Event

op 14 november 2019 door

Wil je erbij zijn? Dat stond in de aankondiging van dit Event van Bookspot op Facebook. Wat een vraag, natuurlijk wil ik dat! Gelijk een mailtje gestuurd zoals verzocht en daarna was het stil. Nu woonde ik recent natuurlijk al een Bookspot Event bij en wist dus dat dit erg leuk kon zijn. 

Helaas ik kreeg geen uitnodiging, maar Helma en Renate wel! Renate vroeg of Marieke haar 2e kaart wilde en ik kreeg dezelfde vraag van Helma. Mijn antwoord was heel kort 'Jaaaaa Graag!'

Over het ZIN IN FEELGOOD Event

Op zaterdag 9 november organiseert Uitgeverij Luitingh-Sijthoff in samenwerking met BookSpot en Vrouw Telegraaf hét ZIN IN FEELGOOD Event in Amsterdam. Romanschrijfsters Jill Mansell en Jenny Colgan zijn van de partij en worden geïnterviewd door Janneke Siebelink. Natuurlijk kun je met ze op de foto. Verder is er een ‘romcom’ quiz waar iedereen aan mee kan doen, kun je genieten van stand-up comedy of je nieuwe favoriete roman kopen en laten signeren. Lisette Jonkman geeft schrijftips en Tamara Haagmans schrijft tijdens het event een feelgood-verhaal. En natuurlijk verlaat je het event niet zonder een goedgevulde feelgood-goodiebag.

 

Renate en ik zouden bij dezelfde bushalte opstappen en twee haltes later voegde Helma zich bij ons. Op Station Zuid troffen we Marieke en we liepen naar het gebouw op de hoek. Een prachtig mooi gebouw waarvan we later in een filmpje te zien kregen hoe duurzaam het is. Exact om 13uur gingen de poortjes in de lobby open en mochten wij de trap op naar de 2e etage. Met zoveel dames, en een enkele heer, was het een drukte van jewelste. We konden onze jassen kwijt en onder genot van thee keken we even naar de hoogste etage waar een soort tuin was en waar wij onder andere Tamara Haagmans zagen zitten.

Nadat we onze thee op hadden liepen we naar het auditorium waar er tegen ons gezegd werd vooraan zijn nog heel veel vrije plekken. Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen en we namen plaats. De zaal stroomde vol en ik ontdekte haaks van ons iemand waarvan Marieke had aangegeven dat het Saskia M.N. Oudshoorn was. Ik haalde dus haar boek wat ik had meegenomen uit mijn tas en knikte haar met boek en al toe. Een grote lach was haar antwoord. Dus terwijl de zaal nog voller stroomde had ik mijn eerste handtekening al te pakken.

93a4d09f03999706ac7627d59e928c26.jpg

De middag werd geopend met een hartelijk welkomstwoord van Cindy Pieterse. Ze stelde een dame van BookSpot en een dame van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff nog een paar vragen en toen kon de Romcom quiz beginnen. Helaas Kahoot had wat technische problemen dus werden er wat grappige vragen gesteld waarvan de antwoorden in het Feelgood verhaal wat Tamara Haagmans on the spot zou gaan schrijven verwerkt zouden worden.

Toen Tamara aan het werk kon werden Jill Mansell en Jenny Colgan warm onthaald en kon het interview beginnen. Janneke Siebelink deed dit wel aardig, haar Engels was alleen helaas af en toe niet toereikend en dat was toch wel erg jammer. Zowel Jenny als Jill gaven veelal uitgebreide antwoorden en vonden het duidelijk erg leuk voor een zaal vol met fans te zitten.

Er werden nog wat vragen uit het publiek gesteld en daarna verlieten de dames onder een luid applaus de ruimte. De Romcom quiz kon beginnen en werkte bij de een wat beter als bij de ander. De vragen waren allemaal erg leuk, de ene soms wat lastiger als de andere. Voor de winnaar was er een grote doos met boeken.

Toen was het de beurt aan Lisette Jonkman die via een leuke presentatie schrijftips gaf. Inmiddels was Tamara haar verhaal ook gereed en las ze dat zelf voor. Haar heerlijke Limburgse accent hoorde ik die avond nog in mijn hoofd toen ik de laatste hoofstukken uit De mooiste dag van je leven las.

Het programma boven was afgelopen en we konden onze jassen halen en naar beneden gaan waar de boekenverkoop, de signeersessies en de fotomomenten mogelijk waren.

fe1bd0833b60b32574382327ee7b0ec6.jpg

3cccfe4d2b87c00a2814f485b467f80d.jpg

Het lukte me om mijn boeken van zowel Jenny als Jill te laten signeren, beiden namen ook echt de tijd voor iedereen wat erg leuk was. Ik had voor hen beiden een chocoladeletter meegenomen wat ze allebei erg leuk vonden. Jenny fluisterde mij na het signeren van het Engelse boek wat ik van haar bij me had in ‘laat ze het maar niet zien dat je mijn boeken in Engels leest’.

Bij het verlaten van het event kregen we nog een feelgood-goodiebag in een schattig klein tasje die we even later in de bus uitvoerig bestudeerden.

e92a292492af37ad5a5f63a0295a47e1.jpg



Reacties op: ZIN IN FEELGOOD Event

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...

Cindy Pieterse

Cindy Pieterse

Cindy Pieterse (1972) heeft een veelzijdige carrière als schrijver, columnist en...

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Janneke Siebelink

Janneke Siebelink

Janneke Siebelink (1974) is boekenredacteur bij Bol.com, en schrijft als La Stor...