Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Lekker Lezen Challenge voor gevorderden

op 17 augustus 2021 door

De Lekker Lezen Challenge voor gevorderden, ik koos ervoor om drie boeken te lezen die zich in Afrika afspelen, om een beetje het gemis aan een reis naar Zuid-Afrika te compenseren ging ik ook nog virtueel de Kilimanjaro beklimmen. De lees challenge en de virtuele beklimming zijn me beide gelukt!

Via social media had ik al vaker een advertentie van The Conqueror Virtual Challenges voorbij zien komen. Ik vond het idee dat je virtueel een wandeling ergens anders maakt terwijl je gewoon je wandelingen in je eigen omgeving doet erg leuk. Ik koos bijpassend bij mijn Afrika boeken voor de beklimming van de Kilimanjaro. In de app van The Conqueror kan je zien waar je bent op je wandeling, je ziet ook de mensen die virtueel met je meelopen. Net zoals beelden van de meest drukke route om de Kilimanjaro te beklimmen kan het dus zijn dat je in file loopt, maar omdat het virtueel is merk je daar dus lekker niets van.

c8681e524367a6fe381906912cb14032.jpg

Voor aanvang van je wandeling krijg je een startnummer, erg leuk om te weten dat ik de 27.651e virtuele wandelaar van de Kilimanjaro challenge ben. Tijdens het wandelen krijg je na het behalen van een bepaald aantal kilometers ook nog een ansichtkaart per e-mail met in de bijbehorende mail nog wat extra informatie over het gebied waar je op dat moment loopt. De Kilimanjaro challenge biedt geen street view aan, in de facebook groep van virtuele wandelaars lees ik van andere wandelingen die dat wel hebben en die wandelaars delen dan ook foto’s wat op zich erg leuk is.

Maar goed terug naar het lezen, ik had mij voor zowel het lezen als het wandelen juli en augustus gegeven. Het eerste boek wat ik las ‘De roep van de Mapori’ van Mirjam van Roode was een heel interessant boek. Mirjam van Roode beschrijft hierin de kennismaking met haar Keniaanse man, zijn periode in Nederland en de periode dat ze in Kenia woonde, twee kinderen kreeg en helaas ook scheidde van haar man. Ze beschrijft het op zo’n fijne en prettig leesbare manier dat ik door het boek heen vloog. Boeken over levens van anderen vind ik altijd erg interessant om te lezen maar soms maakt de schrijfstijl dat je je door zo’n boek moet heen worstelen, dat is bij dit boek totaal niet het geval.

Toen was het ineens eind juli en ik had mijn virtuele wandeling van 97km al bijna volbracht. Op de 31e zag ik dat ik nog maar 5,9 km moest en ik besloot dat ik dat die dag dan ook ging doen. De dag ervoor had ik mijn vervroegde verjaardagscadeau, een Apple Watch, gekregen, dus met mijn horloge om, voor de zekerheid ging ook de telefoon mee, ging ik op pad. Tijdens het wandelen keek ik af en toe op mijn horloge en zag ik hoeveel ik al had gelopen, hoe lang ik aan het lopen was en wat mijn gemiddelde snelheid was, erg leuk natuurlijk. Op een gegeven moment kwam er een vliegtuig erg laag over, ik woon nu eenmaal vlakbij Schiphol, en draaide ik aan het scrollwiel van mijn horloge om het geluid van de podcast die ik luisterde harder te zetten. Helaas dit deed ik dus niet goed, ik had eerst naar Spotify moeten scrollen want nu had ik mijn map-my-run appje stopgezet en werden er dus geen stappen en meters meer geteld. Daar kwam ik niet meteen achter, pas na een paar honderd meter. Dus ik schakelde map-my-run weer in maar de vorige activiteit was dus helaas foetsie. Omdat ik wist wat er op het display van mijn horloge had gestaan, 3,9 km, betekende dit dat ik nog maar 2 kilometer moest lopen. Toch baalde ik hiervan en besloot, het was toch mooi weer, er nog een leuke slinger aan te geven. Met 4km op de teller kwam ik thuis, tel daar die 3,9 bij op en ik had die 5,9 ruim gehaald! Oftewel binnen 31 dagen had ik 97 kilometer gewandeld.

b952ae38860a551aa2dd81030deef581.jpg

Toen moest ik de overige twee Afrika boeken nog lezen. Daar begon ik dus in augustus mee. Ik las eerst het lekker kneuterige ‘Op Safari’ van Alexander McCall Smith. Dit is deel 11 in de serie over Mma Ramotswe. Bij mijn weten is het ook het laatste deel wat in het Nederlands is vertaald. Als ik de rest dus wil lezen zal ik ze in het Engels moeten opzoeken en lezen. In elk geval was het weer een gezellig boek waarin je weer veel over Botswana leest en waarbij toch ook nog een zaak wordt opgelost, ze is en blijft natuurlijk privé detective.

Daarna begon ik aan het boek ‘Het eerste jaar van haar huwelijk’ van Anita Shreve. De auteur woonde in de jaren zeventig een aantal jaar in Nairobi en het boek speelt zich dan ook in die periode af. Wat een verhaal, spannend op zijn tijd en erg leuk om op deze manier een kijkje te krijgen in het Nairobi van destijds. Margaret en haar man gaan samen met nog twee stellen Mount Kenya beklimmen en daar gaat iets gruwelijks mis. De klim naar Mount Kenya is natuurlijk de rode draad in het verhaal, maar er gebeurt nog zoveel meer. Ik wil zeker meer boeken van deze auteur lezen want het was een prettig leesbaar boek.

Zo heb ik mijn Lekker Lezen Challenge voor gevorderden dus mooi gehaald. Om een gevoel te krijgen van beide beklimmingen ging ik op zoek naar wat video’s en kan ik deze mooie beelden met jullie delen, als eerste de beklimming van de Kilimanjaro en dan de beklimming van Mount Kenya.



Reacties op: Mijn Lekker Lezen Challenge voor gevorderden

Meer informatie

Gerelateerd