Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge 2018

op 28 december 2018 door

Toen ik besloten had dat ik mee wilde doen met de Hebban Reading Challenge van 2018 vroeg ik me af hoeveel boeken ik zou opgeven. Ik had eigenlijk totaal geen idee hoeveel boeken ik gemiddeld per maand las.

Dus hoeveel vulde ik in?

Ik had wel geprobeerd om in de laatste maanden van 2017 een beetje bij de houden hoeveel ik las, maar de maand december waarin ik minder dagen naar kantoor ging was dus niet representatief (wat heeft dat er nu mee te maken zul je denken, nou ik heb dagelijks een reistijd enkele reis van ongeveer 1 uur, weliswaar met een overstap, maar toch kan je in een uur een flink aantal bladzijden lezen). Mede omdat ik het wel mooi vond klinken elke week een boek besloot ik om 52 in te vullen.

Die 52 heb ik gehaald, ruimschoots zelfs! Om precies te zijn sloeg ik op 16 oktober mijn 52ste boek dicht. Op dit moment lees ik mijn 72ste boek, mijn tweede Engelse boek van dit jaar en dat hoop ik dan ook voor het einde van 31 december uit te hebben.

Wat las ik zoal?

Ik las 22 boeken die onder de noemers 'Feelgood' en 'Romantiek' vallen. Van deze 22 boeken kregen 9 boeken een beoordeling van 5*. Dat waren de drie boeken van Chantal van Gastel die ik las: 'Zoek het maar uit', 'Geknipt voor jou' en 'Bestemd voor mij'. Ook kregen drie boeken van Sarah Morgan vijf sterren: 'Vlinders in Central Park', 'Flirt op 5th Avenue' en 'Vuurwerk in de sneeuw'. Het mooiste boek uit deze categorie was toch wel een boek wat al een aantal jaren in mijn kast stond, en ik las het dan ook in de 'lees uit eigen kast maand', dat was 'Ten Oosten van de Zon' van Barbara Bickmore, absoluut een pareltje wat mij betreft. Van deze 22 boeken las ik er drie als buddyread: 'Vroemvrouw' van Jeske Meinema, 'Ongetemd' van Liz Hartevelt en 'De Franse Slag' van Renée Olsthoorn. Eentje las ik met een leesclub die nu nog gaande is, ik besloot aan te sluiten met mijn eigen boek: 'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers.

Ik las 7 boeken die onder de noemer 'Thrillers & Spanning' vallen. Hier kregen drie boeken een waardering van 5*. Twee las ik via Hebban 'De Krijtman' van C.J. Tudor als buzz-boek en 'Ster van het Noorden' van D.B. John in een leesclub van de Thriller club. Dat laatste boek stak voor mij met kop en schouders boven alle boeken uit. Het derde boek wat ik een vijf sterren waardering gaf was 'Honden van Riga' van Henning Mankel.

Ook las ik nog 5 boeken die onder de noemer 'Kind & Jeugd' vallen. Hiervan las ik een boek met een leesblub: 'De jongen in de schaduw' van Janet Wees, de meningen over het boek waren verdeeld, maar ik vond het boek 5* waard. Verder pakte ik nog een boek uit mijn dochter haar boekenkast: 'Mulberry House: Reach for the stars' van Kristine Groenhart, een tip als je vroeger genoten hebt van de Pitty op kostschool boeken. Verder las ik mijn dochter nog voor uit 'Harry Potter en de halfbloed prins' en we lazen ook nog de leuke en inspirerende verhalen uit 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes'. Ik haalde ook nog in door een boek te lezen wat ik in mijn jeugd verzuimd heb te lezen: 'Kruistocht in spijkerbroek' dit mede naar aanleiding van de gelijknamige musical waar mijn dochter en ik heen gingen.

42 boeken vallen onder de categorie 'Literatuur & Romans', persoonlijk vind ik deze categorie nogal ruim, sommige boeken vind ik geen literatuur, maar goed ik ben geen expert hierin. Hier zaten ook wat leesclubs, buddyreads en buzzboeken tussen. Hier waren de uitspringers 'Mijn beeld van jou' van Susan van Eyck, 'Oorlogskind' van Mechtild Borrmann (waarbij bij het gewonnen boek ook nog een meet & greet vastzat, welke erg leuk was) 'Kleine brandjes overal' van Celeste Ng, 'Lion' van Saroo Brierley', 'Het meisje uit het verscholen dorp' en 'Hildegard' van Irma Joubert en als laatste 'Het meisje zonder naam' van Diney Costeloe. Het laatste boek intrigeerde mij dusdanig dat ik na het lezen van het boek op de site van Diney Costeloe terechtkwam en het Engelse vervolg op het boek kocht en las: 'The Married Girls'. Een boek uit deze categorie kreeg slechts twee sterren, dat was ook het dikste boek wat ik dit jaar las met ruim 700 bladzijden en het boek met een van de langste titels: 'Een stad, het meisje en de Duivel' ik las dit boek als feuilleton, het boek kon me niet raken, ik vroeg me regelmatig af waar het verhaal nu heen zou gaan.

720853692fc9be64727a42864499def0.jpg

Wat wil ik lezen in 2019?

Mijn voornemens voor 2019 zijn om vooral boeken uit mijn eigen boekenkast, zowel fysiek als digitaal, te lezen. Ook wil ik meer Engelse boeken lezen, twee daarvan staan al te wachten in mijn boekenkast. Een Noors boek, wat ik tijdens mijn vakantie aldaar kocht, en een Afrikaans boek, en dunnetje van Deon Meyer want aan een dikke van hem in het Afrikaans waag ik me nog niet. Mijn challenge heb ik weer op 52 gezet, ik wil ook alle 12 Categorieën af vinken aan het einde van het jaar. Ik ben derhalve al aan het uitzoeken welke boeken ik ga lezen voor welke categorie. De eerste drie maanden ben ik al uit. Voor Januari, waarin ik een boek dat mij werd getipt door de Hebban boekentipper, ik werd getipt door Marieke, ga lezen kan ik kiezen uit drie boeken. Voor Februari: lees een populair leesclubboek, heb ik ook al een lijstje van zes boeken geselecteerd. Dat gaat dus wel goed komen! In 2019 wil ik derhalve dan ook elke maand een blog schrijven van de door mij gelezen boeken in de afgelopen maand.



Reacties op: Mijn Reading Challenge 2018

Meer informatie

Gerelateerd