Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Cosy Cottage in Ireland

op 17 september 2021 door

Van de uitgever One More Chapter | HarperCollins kreeg ik een e-mail met daarin een directe link naar het e-book op NetGalley, dit omdat ik al eerder een boek van Julie Caplin had gelezen en ook omdat ik al vaker boeken van deze uitgever heb gelezen. Natuurlijk klikte ik meteen op de link en binnen no-time stond het boek dan ook op mijn e-reader.

Toevallig was ik tijdens mijn wandelingen aan het luisteren naar een boek uit deze serie dus ik zat een paar dagen volledig in de Julie Caplin modus. Het luisterboek speelde zich af in New York en dit boek speelt zich af in Ierland.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg 

Over de auteur

Julie Caplin is verslaafd aan reizen en lekker eten. Ze is constant op zoek naar de perfecte gin en is obsessief kieskeurig over glazen, tonic en garnituren. Tussen de reguliere gin-proeverijen door, schreef ze haar debuutroman ‘Talk to Me’ die zich afspeelt in slechts een van de vele steden die ze in de loop der jaren heeft verkend.

Ze was voorheen PR-directeur en zwierf jarenlang door Europa en nam culinair redacteuren mee op persreizen om de gastronomische geneugten van verschillende steden in Italië, Frankrijk, België, Spanje, Kopenhagen en Zwitserland te proeven. Het was een zware klus, maar iemand moest het doen, zegt ze zelf. Deze reizen vormden de inspiratie en setting voor de diverse boeken in de Romantic Escapes serie, waarvan dit boek inmiddels deel acht is.

Julie schrijft ook hedendaagse romantiek als Jules Wake.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

De getalenteerde advocate, en tevens workaholic, Hannah Campbell is op zoek naar een verandering in haar leven in Manchester - dus in een opwelling boekt ze een plaats aan de wereldberoemde Killorgally Cookery School in County Kerry. Maar op haar eerste nacht in Ierland, waar ze de geneugten van Dublin proeft, kan Hannah het niet laten om te vallen voor de charmes van de knappe vreemdeling Conor. Pas als Hannah de komende zes weken bij haar cosy cottage in Killorgally aankomt, ontdekt ze dat wat er in Dublin gebeurt, niet altijd in Dublin blijft...

De kookschool, genesteld tussen glooiende groene heuvels en een adembenemend landschap, brengt Hannah en Conor weer bij elkaar - ten goede of ten kwade. 

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn feedback

Na erg genoten te hebben van het verhaal over het Little Swiss Ski Chalet welke over Hannah's zus Mina gaat, keek ik er erg naar uit om dit boek te lezen. Dit boek staat op zichzelf, maar het kennen van het verhaal van de zussen en hun ouders, dat in het vorige boek uitgebreid werd uitgelegd, is een extra bonus, in dit boek wordt het nog even kort aangestipt. 

Hannah, de verstandige en stabiele zus, springt nauwelijks uit de band. Tot haar eigen verbazing springt ze op de schoot van een vreemdeling in de lobby van het hotel in Dublin waar ze de nacht doorbrengt voordat ze naar de Killorgally Cookery School in County Kerry rijdt. De volgende ochtend sluipt ze zijn kamer uit, denkend dat ze hem nooit meer zal zien...

Bij aankomst in de kookschool ontmoet ze de eigenares en lerares, Adrienne Byrne, en wordt ze door haar jongste zoon Fergus naar haar cosy cottage begeleid. Even later krijgt ze een grote schok te verwerken als Conor er ook blijkt te zijn.

De lessen beginnen en hoewel Hannah niet de beste leerling is, heeft ze er wel plezier in. Vooral het 's ochtends de kippen voeren vindt ze erg leuk.

Er gebeuren wat leuke en kleine minder leuke dingen en natuurlijk is het pad naar het einde niet recht, maar het pad naar het einde is erg leuk en ik zou zelf graag in zo’n cosy cottage in County Kerry verblijven.

Ik hou van deze quote uit het boek: 'Just don't want things to go off the boil on the way home,' he teased, in a low, throaty voice. 'You are a chef, I'm sure you're quite adept at keeping things simmering.' 'Oh, I am,' he agreed, his hand inching a little higher.

Ik vind het leuk dat Julie dit soort scènes zo leuk summier en niet al te lang beschrijft en de rest aan de fantasie van de lezer overlaat.

C = 9 | A = 9 | W = 9 | P = 9 | I = 9 | L = 9 | E = 9 | Score 9.00 = 5 sterren

39c81fe9e565c9aebb4807dd42e1b664.jpg



Reacties op: NetGalley: The Cosy Cottage in Ireland

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Caplin

Julie Caplin

Hoewel Julie Caplin op haar tiende al aankondigde dat ze later schrijfster wild...