Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in juni?

op 30 juni 2019 door

Juni - Lees een debuut van een Nederlandse of Vlaamse auteur. Aangezien ik drie debuutboeken mag lezen als jurylid van de Hebban Debuutprijs 2019 was dit dus niet zo moeilijk. Twee van de debuten las ik in mei, het boek wat mij het meeste aansprak, en wat het dikst bleek, bewaarde ik voor juni. Helaas mag ik er niets over zeggen, wel wil ik loslaten dat het boek perfect in mijn straatje paste.

Op de laatste avond van mei begon ik in mijn eerste boek van juni: Counting Chimneys, een Engels boek dus, met een titel waarvan je in eerste instantie denkt, hoe komt de auteur erop. Tegen het einde van het boek is dat helemaal duidelijk. Zie hier dan ook mijn overzicht van juni.

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

 

38) Counting Chimneys - Sandy Taylor

Een must read als je genoten hebt van het boek ‘jij, ik en de zee’ van deze auteur. Het verhaal neemt je weer mee naar het Brighton van de jaren zestig, maar ook naar Londen. De muziek uit die tijd wordt genoemd en andere events die in die tijd plaatsvonden. Je kan duidelijk merken dat de auteur kennis van deze tijd heeft, er zelf in is opgegroeid. Dottie woont en werkt in London en heeft haar leven lekker op de rit, leuke vriend, leuke baan, gezellige huisgenoot. Maar dan gaat ze voor de doop van het kindje van haar zus naar Brighton en staat ze oog in oog met Ralph, zijn dochter en zijn vriendin... Ik gaf het boek 5 sterren en mijn recensie lees je hier

 

39) Kongokorset - Herlinde Leyssens (Hebban Debuutprijs 2019)

Het derde en laatste boek wat ik mocht lezen voor de Hebban Debuutprijs 2019. Dit boek had ik voor het laatst bewaard, een boek over Afrika heeft al snel mijn aandacht en daarom vind ik het ook best vreemd dat ik dit boek niet heb gezien toen het uitgekomen is, er schijnt zelfs een leesclub mee geweest te zijn, dat is me ook ontgaan!

Overigens na het lezen van het boek ben ik de leesclub helemaal gaan doorlezen, in eerste instantie zonder een reactie te geven. Op een gegeven moment kon ik het toch niet laten om een reactie te plaatsen en wat schetste mijn verbazing, ik kreeg een privé bericht via Facebook van Herlinde zelf. Ik gaf haar aan dat ik niets openbaar over haar boek mocht zeggen maar dat ik het echt geweldig had gevonden! Dat vond ze natuurlijk erg leuk om te horen. Mijn recensie lees je hier.

 

40) Ik zal leven - Marianne Thamm

Een non-fictie boek wat al enige tijd in mijn boekenkast stond. Het verhaal vertelt het ongelooflijke verhaal van Alison die door twee mannen verkracht wordt en zo vaak wordt gestoken dat ze meer dood dan levend is. Ze overleeft de brute aanslag op haar leven wonderwel en vertelt openlijk over wat haar is overkomen. Iets wat niet veel gebeurt omdat de meeste vrouwen die verkracht worden zich schuldig voelen zeker in Zuid-Afrika, maar dat is natuurlijk nergens voor nodig en dat zal Alison de wereld laten weten ook. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

41) Lolliepop - Marion Pauw

Op zoek naar een dun boek, cq klein file, op mijn e-reader kwam ik dit boekje tegen. Zeker weten of ik iets van Pauw heb gelezen weet ik niet, maar na dit boekje komt ze niet direct op mijn wil ik direct lezen lijstje voor. Een beetje een raar en rommelig boekje, ik zou het niemand direct aanraden. Ik gaf het 2 sterren.

 

42) Het graf - Henning Mankel

Het volgende dunne boek wat ik op mijn e-reader tegen kwam. Van Henning Mankel las ik al een aantal delen over inspecteur Kurt Wallander en die bevielen mij allemaal prima. Dit is een dun boekje, zou het dan wel een leuk verhaal kunnen zijn dacht ik. Het viel mij totaal niet tegen! Het had zeker wat langer gemogen want het einde leek een soort van snel bedacht en afgeraffeld, er gebeurde nogal ineens erg veel zeg maar, maar ach dat zij ‘m vergeven, ik vond het een fijn Wallander verhaal in elk geval. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

43) Kijk naar me - Susan Smit

En nog een dunnetje…grappig verhaal in mooie bloemige volzinnen van Susan Smit. De romance tussen een vrouw en een man en wat zij van elkaar denken en hoe zij dit beleven. Susan Smit schrijft anders dan anders, ooit las ik het boek Elena’s vlucht, ik had daar enige moeite mee om erin te komen, maar toen ik er eenmaal inzat ging het goed. Dit boekje is erg dun en is dus wel een leuke manier om kennis te maken met Susan haar schrijfstijl.  Ik gaf het boekje 3 sterren.

 

44) Bravelands: De Outsider - Erin Hunter

Mijn dochter sliep uit, dat betekende dat ik moest wachten, wachten op dit boek. Het lag namelijk onder een stapel schoolwerk op haar bureau en ik wilde het niet op mijn geweten hebben dat de stapel zou vallen dus had ik haar gevraagd om mij het boek te brengen als ze wakker was. Dat duurde even, maar toen ik het dan van haar kreeg en erin begon zat ik er meteen in, ik kreeg visioenen van The Lion King, de mooie tekenfilm van Disney die inmiddels ook alweer 25 jaar oud is en waarvan ik destijds genoten heb. Ik zag de dieren allemaal voor me daar op de savanne ergens in Afrika... Fijn geschreven boek, wat ik volgens mijn dochter veel te snel uitlas ;-). De twee vervolgdelen wil ik dan ook zeker nog lezen. Ik gaf het boek 4 sterren.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

45) De dochter van Mistral - Judith Krantz

Zoals we met de Feelgood Club ook na Rosamunde Pilcher haar overlijden hebben gedaan, doen we dat weer nu Judith Krantz' is overleden. Een boek van de auteur (her)lezen. Nu heb ik een aantal boeken, waarvan ik zeker weet dat ik ze gelezen heb, in de kast staan van Judith Krantz, maar het boek 'De dochter van Mistral' staat daar niet tussen, maar heb ik wel als e-book! Een perfecte reden om dat nu dus te gaan lezen. Inmiddels zit ik nu, zondagavond, al op ruim 28% van het boek, het is een dikkerd van ruim 500 bladzijden, maar het leest zo heerlijk weg. Op dit moment is er nog niets van te merken dat het een boek uit 1982 is. Okay het boek begon in 1975 en dat is natuurlijk wel even geleden, maar dat stoorde me allerminst!

Ik ga snel weer verder met mijn boek dat ik dus verder in juli zal uitlezen!

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Totaal las ik in juni zo'n 1600 bladzijden. Wat gaat juli mij brengen?

Allereerst ga ik 4 juli naar de lezing cq het Interview door politiecommandant Ad Sanders met Hans Faber over 'Anne, kroniek van een zoektocht'. Dat boek koop ik daar dan ook meteen en ga ik lezen, ik sluit dan met mijn eigen exemplaar aan bij de leesclub.
Wie gaat ook naar deze lezing?

Verder zie ik denk ik wel welke boeken ik oppak, nog een keer een boek uit mijn boekenkast zou geen gek idee zijn, dan kan ik die tegen het einde van het jaar wellicht eindelijk eens reorganiseren...

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg

 



Reacties op: Wat las deze chick in juni?

Meer informatie

Gerelateerd