Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in maart?

op 01 april 2019 door

Maart begon goed, ik was eind februari begonnen in het boek 'De bed & breakfast in Rose Harbor' dit boek was mij door Celèsta Londema getipt als een serie die ik zeker leuk zou vinden. Aangezien ik toch naar de bieb moest om mijn boeken in te leveren neusde ik bij de M van Macomber, en ja hoor het boek was aanwezig!

Naar aanleiding van het overlijden van de auteur Rosamunde Pilcher schreef Marieke een artikel. In het Feelgood café spraken we ook over haar en werd er besloten een boek van haar te (her)lezen. EllyK scoorde het boek 'De Schelpenzoekers' voor een klein bedragje bij haar lokale kringloop en ik haalde het bij haar op zodat ik ook gezellig mee kon doen! 

Deze maand activeerde ik ook de onlinebibliotheek zodat ik e-books van de bibliotheek op mijn e-reader kan lezen, natuurlijk klikte ik meteen op een boek om te lenen, daags erna kreeg ik een e-mail van de bibliotheek dat mijn gereserveerde boek binnen was...Het fysieke biebboek heb ik inmiddels uit het e-book zal een verlenging worden denk ik zo.

Ook kreeg ik deze mand weer een opdracht van het het Thrillerlezerspanel van WPG Uitgevers B.V. en mocht ik als dank voor het behalen van de opdracht een boek uitkiezen. Ditmaal kon ik kiezen tussen een echt boek of een e-book, mijn keuze viel, nadat ik advies had gevraagd in de facebookgroep van de Hebban Thrillerclub, op 'Dagboek van mijn verdwijning' van Camilla Grebe, als echt boek ditmaal zodat ik het nog eens kan uitlenen aan mijn vader die ook graag een thriller mag lezen.

Hierbij dan de door mij deze maand gelezen boeken en mijn waardering, vier boeken uit de bieb en drie boeken uit mijn (digitale) boekenkast. 

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

19) De bed & breakfast in Rose Harbor - Debbie Macomber

Wat een fijn boek, je volgt Jo Marie en haar eerste twee gasten, Josh en Abby in afwisselende hoofdstukken. Hier en daar ietwat voorspelbaar maar gewoon een hele fijne feelgood. Ik wil dan ook zeker de andere boeken over deze bed & breakfast lezen, gezien de plek waar het ligt zou ik er ook graag zelf naar afreizen, dat stukje van de Verenigde Staten lijkt me erg mooi. Op de website van Debbie Macomber kom ik nog veel meer mooie titels tegen en lees ik dat haar hobby's koken en breien zijn en kom ik ook nog recepten tegen, een website naar mijn hart dus! Ik gaf het boek 4*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

20) Het glazen hart - Tamara Haagmans & Lily Frank

Het idee was om nu te starten in het boek 'De schelpenzoekers', maar ik lag zo heerlijk warm in mijn bed dat ik geen zin had om eruit te gaan en dat boek uit mijn werkkamer te halen. Ik scrolde wat op mijn e-reader, zocht op een klein bestand, een dun boek dus en kwam dit boek tegen. Tamara Haagmans had ik recent ontmoet op het Valentijnfestival en samen met haar, Suzanne Verheem en Marieke Scheers hadden we het kort over sterren, recensies en YA boeken gehad voordat Marieke en ik onze eerste workshop gingen bijwonen. Mijn keuze was dus snel gemaakt, maar als ik had geweten dat ik het zo warm van dit boekje zou krijgen had ik wellicht voor een boek gekozen dat zich in Alaska afspeelt ;-) Het boek bevat twee leuke en dus enigzins hotte verhalen die samen horen. Ik gaf het boekje 4*. Mijn recensie lees je hier.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

21) De zee kwam door de brievenbus - Selma Noort

Mijn keuze voor het boek van deze maand, lees een prijswinnend boek, was een boekje dat al enige tijd bij mijn dochter in de boekenkast staat. Het won in 2016 de Thea Beckmanprijs. Mijn dochter heeft het inmiddels een keer of vijf gelezen zei ze me. Ik las het in een uurtje uit, het heeft dan ook maar een kleine 80 bladzijden. Het verhaalt op een kinderlijke manier over de watersnoodramp die ons land in 1953 trof. Door de ogen van de 8-jarige Liesje maak je deze ramp mee. Goed geschreven en prettig leesbaar boek, absoluut een must om te lezen als je van waargebeurde en historische boeken houdt. Ik gaf het boekje 4*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

22) De Mol - Bart Debbaut

Dit boek had ik al enige tijd op mijn wil ik lezen lijstje staan en toen ik het dan op de aanbevelingstafel zag liggen toen ik mijn bibliotheek boek terug bracht nam ik het meteen mee. Zo vlak voordat de Vlaamse De Mol begint en de Nederlandse Wie is de Mol op zijn einde loopt vond ik dit een erg leuk boek om te lezen. Ik weet wel dat als ik dit boek vorig jaar om deze tijd had gelezen ik meteen mijnheer pastoor als mol had verdacht! Elke hoofdstuk volg je een andere kandidaat en de redactie van De Mol, dit maakt dat je door wil lezen om te weten hoe het verder gaat. Ik vond het een leuk boek en ben nu ook benieuwd naar de andere boeken van deze auteur. Ik gaf het boek 4*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

23) De schelpenzoekers - Rosamunde Pilcher

Een boek wat door velen genoemd werd als zijnde het mooiste boek van deze auteur. En ik moet inderdaad toegeven het is een erg mooi boek! Ga het lezen met in je achterhoofd het feit dat het een kroniek van iemands leven is, het leven van Penelope. Zij heeft een mooi en bewogen leven en dat wordt aan de hand van veel prachtige hoofdstukken waarin elke keer een ander persoon extra in de aandacht staat verteld. Het boek is al best oud, maar toch merk je dat niet zo heel erg. Ik kan het boek zeker aanbevelen voor liefhebbers van Barbara Taylor Bradford, zij heeft een vergelijkbare schrijfstijl vind ik. Ik gaf het boek 5*, lees hier mijn recensie.

Hierbij nog een link naar het mooie artikel wat Marieke van de groeps-read maakte.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

24) Het Rosie resultaat - Graeme Simsion

Het derde deel in de leuke serie rondom Dr. Don Tillman. In dit boek staat zoonlief Hudson, die nu in het laatste jaar van de basisschool zit, centraal. Om Hudson goed voor te bereiden op de middelbare start Don het Hudson project, hiervoor zegt hij zijn baan op om er voor Hudson te zijn, hierdoor kan ook Rosie fulltime gaan werken en derhalve de functie uitvoeren waarvoor ze naar Australië terug gegaan zijn. Op de heerlijke manier die Don eigen is maak je het laatste basisschool jaar van Hudson mee, met hoogte en dieptepunten, maar altijd speelt er wel een lach om je mond bij het lezen van dit boek, althans wel bij mij! Ik gaf het boek 4*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

25) Ik wist het - Chantal van Gastel

Een al wat ouder boek van Chantal van Gastel wat ik helemaal over het hoofd heb gezien nadat het uitkwam, ik had al wel eens de eerste twee hoofdstukken in een verhalenbundel gelezen maar het boek zelf dus nooit. Ik leende het als e-book via de bibliotheek. Leuk boek, af en toe dacht ik wat gaat Mia nu doen, maar het einde was voor mij bevredigend. Wat ik leuk vond was dat een aantal karakters uit Chantal van Gastel haar eerdere boeken langskwamen als klant in de winkel van Mia in dit boek. Erg leuk bedacht moet ik zeggen. Het was gewoon een fijn Chantal van Gastel boek. Ik gaf het boek 4*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

April is de 'lees eens wat anders' maand, ik weet nog niet helemaal zeker welk boek ik daarvoor ga lezen. Als iemand dan ook een tip voor mij heeft hoor ik het graag!

Wel wil ik in april ook zeker het boek Turks Fruit lezen, kan ik de challenge van oktober alvast afvinken ;-). Het is tevens een boek dat verscheen in mijn geboortejaar, maar dat is geen challenge dit jaar. Ik ging 22 maart naar het toneelstuk in de schouwburg en ik moet zeggen het was erg goed gespeeld. Zeker toen ik begreep van mijn gezelschap dat dit toneelstuk veel meer op het boek leek dan de film, het boek had zij zelfs twee keer gelezen vertelde ze me, tja nu moet ik dus wel!

Omdat ik het e-book wat ik online leende toch moest verlengen, wat bij de online bibliotheek gewoon opnieuw lenen is, heb ik gelijk nog een e-book geleend, dus ja, ook dat moet in april gelezen worden.

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg



Reacties op: Wat las deze chick in maart?

Meer informatie

Gerelateerd