Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welkom in mijn opgeruimde boekenkasten!

op 12 mei 2020 door

Tja als je op de zaterdagen ineens niet meer langs de lijn staat en je vrijdagmiddag programma vervalt heb je meer tijd thuis, nog meer tijd, want we waren natuurlijk al helemaal volledig thuis; ik werk al mijn werkuren thuis. Maar dit is echt vrije tijd, tijd die ik naar eigen believen in kan vullen. Ik kan natuurlijk de hele zaterdag gaan zitten lezen, maar op een of andere manier vind ik dat meer bij vakantie passen. Dus wat ging ik doen begin april toen ik helemaal opgeknapt was? Juist ik begon aan de klus wandmeubel woonkamer.

Vorig jaar gaf ik jullie al een kijkje in mijn kasten, zowel de kast beneden als mijn boekenkast op mijn werk-hobby-zolderkamer. Nu ging de kast beneden dus op de schop. Elke plank ging leeg en alles ging door mijn handen, ook de vele souvenirs en snuisterijen en de overige dingen die een plekje in de kast innamen. Er ging het een en ander aan kleine dingen weg, maar ook de ‘Oscar’ en een potje wat ik nooit echt mooi heb gevonden vonden hun weg naar de doos voor de kringloop (zoek de verschillen zou ik zeggen). Ook de boeken werden kritisch bekeken, de wijnboeken gingen door de handen van manlief en ook daar bleven er minder van over. De boeken die overbleven zette ik van hoog naar laag op de planken in de kast, het gaf meteen meer rust.

b6981e589cb24bef6bb426a1c5c1ab85.jpg


Doordat ik wat prularia de kast uit had gedaan kon ik een extra plank vullen met boeken. Afrika boeken wel te verstaan! Van zolder haalde ik wat boeken die ik al in de wacht had liggen omdat ik ze bij hun Afrika broers en zussen wilde hebben. Ik tikte een tijdje geleden het boek Kongokorset op de kop, ik las het al als e-book, en het kan nu eindelijk in mijn boekenkast prijken, zie je het staan?

Vier planken Afrika boeken staan er nu op alfabetische volgorde in de kast, één plank met ongelezen boeken en drie planken met boeken die ik wel gelezen heb. Ik hoop dat ik ooit alles op de vierde plank ook gelezen krijg.

Onderwijl dat ik met de kast bezig was zette ik ook mijn stoofvlees op. Tegen 18uur was ik klaar met deze klus die ik rond 10uur die dag begonnen was. Ik ben zeer tevreden en geniet nog dagelijks van mijn opgeruimde boekenkast!

344759de2738e96e89ad629aca3bdaaa.jpg 

Boven op mijn werk-hobby-zolderkamer zag het er natuurlijk ook niet fraai uit. Zeker niet nu ik de Afrika boeken die op een paar plekken stonden uit de kast had gehaald. En ja, de boeken die dwars op mijn boeken lagen waren me al langer een doorn in het oog. Ook deze kast ging dus helemaal leeg, ondertussen was mijn dochter op haar kamer met eenzelfde exercitie bezig. Tja eigenlijk zouden we die zaterdag voor Koningsdag in de trein naar Berlijn zitten nu waren we gezamenlijk met onze boekenkasten bezig.

Uit onze beider kasten verdwenen wat boeken, uit die van mij iets meer dan uit die van haar. Een mandarijnen-doos die we toevallig eerder die week uit de supermarkt hadden meegenomen vulden we met de boeken die uit de kast mochten. En dat bleken er toch best een boel te zijn.

Ik zette al mijn boeken wederom in alfabetische volgorde terug in mijn kast en kwam tot de conclusie dat de hoeveelheid ongelezen boeken toch wel enorm is. Die stapelde ik overigens netjes op en plaatste ze met de ruggen naar voren in de nog beschikbare ruimte. De boeken die ik binnenkort met buddyreads ga lezen legde ik bij elkaar.

Conclusie er past geen boek meer bij want als alle gelezen boeken straks ook een plekje in mijn kast moeten gaan krijgen gaat dat niet lukken…nou ja eer dat zover is zien we dan wel weer verder, toch!? Elke werkdag als ik mijn werk-hobby-zolderkamer in loop kijk ik met een blij gevoel naar mijn mooie opgeruimde boekenkasten, ik ben er zo blij mee dat ik ook meteen de kopfoto van mijn blog heb aangepast!

dec47fdb24e692bbe6ac85d77bba6fa3.jpg

 

De doos met boeken in de mandarijnen-doos zette ik op Koningsdag, met daarbij een leuk briefje dat de boeken gratis waren, aan de straat. Ik deelde de foto in wat lokale weggeefgroepen op Facebook en stuurde de foto ook nog via de buurt WhatsApp groep rond. Regelmatig zag ik mensen die de hond uitlieten kijken naar de boeken, veel is er niet uitgehaald, maar toch hebben een paar boeken een nieuwe eigenaar gevonden. Ik zeg missie geslaagd!

0eae92f38296696af5ae90279d0c37f1.jpg

 



Reacties op: Welkom in mijn opgeruimde boekenkasten!

Meer informatie

Gerelateerd

Lijsten

Afrika in mijn boekenkast

op 16 juli 2019 door Francisca den Otter 106 boeken 0 volgers 0 reacties