Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

World of Romance Boekenlounge: Je moest eens weten

op 08 april 2022 door

Alweer het vierde boek wat ik mocht lezen voor de World of Romance Boekenlounge! Dit boek kwam uit de voorjaarsbrochure 2022 van HarperCollins. Een van de boekenlounge deelnemers had in december een berichtje via Instagram gekregen van de auteur die vertelde dat haar boek ons volgende boek zou zijn. Bladerend door de brochure kon het volgens mij maar één boek zijn.

Toen we eind februari de bevestiging kregen dat het inderdaad het nieuwste boek van Gillian King zou zijn duurde het wachten nog erg lang. Maar 23 maart viel het gesigneerde boek dan eindelijk in de brievenbus. Ik wilde er eigenlijk meteen in beginnen maar moest van mezelf eerst, toevallig ook een boek van HarperCollins, ‘Jongen verslindt heelal’ uitlezen. Maar begin april was ik er dan helemaal klaar voor en ik las het boek, helaas, veel te snel uit.

3e4d3b8a55cd85a6796237e144c618b8.jpg 

Over de auteur

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd in Leiden en is eigenaar van Het Leerhuis in de Haagse Vruchtenbuurt, een praktijk voor kinderen met leerproblemen, leerstoornissen en faalangst. In 2011 verscheen haar debuutroman Geloof me maar bij uitgeverij Zomer & Keuning.In de zomer van 2019 verscheen Ik mis je, haar zesde roman. Deze roman won de titel Chicklit van het jaar bij Chicklit.nl. Eind 2019 tekende zij een contract bij HarperCollins voor 'Ik vergeet je niet' (februari 2021). Haar romans bij HarperCollins kenmerken zich door een combinatie van herkenbare emotionele gebeurtenissen, levensechte personages en een diepere, maatschappelijk geëngageerde laag.

Bekijk alle informatie over haar boeken en lees haar blog via haar website.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Nieuwe romantiek van de koningin van de feelgood!

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn recensie

Wat een fijn en mooi boek! We maken kennis met de heerlijke flierefluiter Billy, die dus per ongeluk op de hotelkamer van haar directeur Matthew beland. Een hete nacht beleefd en eigenlijk dan toch wel valt voor de beste man. Maar het is wel een man waar ze niet meteen hoogte van kan krijgen.

De hoofdstukken worden veelal uit naam van Billy verteld en uit die van een tweede persoon, waarvan je niet meteen weet wie het nu precies is maar daar kom je redelijk snel achter. Een aantal van de hoofdstukken van de tweede persoon zijn in het verleden en op die manier krijg je als lezer het complete plaatje duidelijk. Want dat er iets in het verleden van Matthew is gebeurd is wel duidelijk, maar wat dat is blijft voor Billy lange tijd een vraagteken. Gillian King weet de gevoelens van de hoofdpersonen mooi en realistisch weer te geven.

Billy valt dus als een baksteen voor Matthew maar ook Billy laat Matthew niet onverschillig, tussen de lakens gaat alles top maar nog steeds krijgt ze niet echt hoogte van hem. Matthew steunt haar als ze een vervelend telefoontje krijgt en op haar beurt is Billy ook Matthew tot steun.

Het is op een gegeven moment niet zozeer de vraag hoe gaat Billy met het verleden van Matthew om maar hoe gaat Matthew zelf met dit verleden om? Daarvoor raad ik je aan zelf het boek te lezen want als ik nog meer vertel dan is de verrassing er af.

Characters = 9 | Atmosphere = 9 | Writing style = 9 | Plot = 9 | Intrigue = 9 | Logic = 9| Enjoyment = 9 | Score 9.00 = 5 sterren



Reacties op: World of Romance Boekenlounge: Je moest eens weten

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...