Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kan er nog een Reading Challenge bij?

op 10 januari 2018 door

Met vijftig boeken te lezen, passend in vijftig categorieën daag ik mezelf al uit. Zoals velen onder ons wil ik proberen om de prachtige boeken, die ik vorig jaar aanschafte of kreeg, graag in mijn challenge passen. Dat maakt het al meer uitdagend. Ook wil ik meer Engelstalige boeken lezen dit jaar. Dat gaat allemaal lukken. Mijn eigen kleine minichallenge om op de eerste dag van het jaar mijn eerste boek open te slaan maar ook weer gelezen dicht te slaan is al gelukt. Dat was een vink voor mijn eigen challenge en het boek paste in wel vier categorieën. Ik ben helemaal op dreef. Toch groeide er nog een nieuw idee voor een challenge voor 2018…

Mogelijkheden voor een buddyread
Zo zag ik bij een Hebban-maatje in de afgelopen maanden steeds vaker dezelfde boeken verschijnen op haar lijst. Er waren steeds meer overeenkomsten te vinden, wat ons er toe bracht om onze boeken-wensenlijst voor 2018 eens naast elkaar te leggen. Tot onze verrassing kwamen zeer veel boeken op beide lijsten voor. Al snel was een nieuwe challenge voor ons helder: hoeveel buddy read’s kunnen we dit jaar afstrepen? Onze Mega-buddy-read-mini-challenge was al snel een feit. We gaan dit jaar proberen om minimaal tien boeken samen te lezen en ook te bespreken op onze blogs.

c0f5685a405098b12ab4ebec143d668d.png

Een greep uit de boeken die we allebei op de lijst hebben staan

 

 * Ulixes - James Joyce -> we kunnen en willen er echt niet meer onderuit, het gaat gebeuren!!
 * De mijn - Emile Zola
 
* Cazalet's deel 3 - Elizabeth Jane Howard
 *
Ach moedertje - Hugo Borst
 *
Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum - Benjamin Alire Saenz (ik zal de Engelse versie lezen!)
 *
De tolk van Java - Alfred Birney
 *
Norwegian wood - Haruki Murakami
 *
Cazalet's deel 4 - Elizabeth Jane Howard
 *
Boekenweekgeschenk 2018 - Griet op de Beeck -> Dit boek lees ik in de reguliere versie maar mijn Hebbanmaatje zal het boek in een andere taal lezen.

 

 

Gaat het ons lukken?
Misschien gaan we wel met gemak over het aantal van tien boeken heen? We zullen het zien. We gaan in ieder geval beginnen met het struikelblok van het afgelopen jaar maar we zullen nog veel meer boeken samen lezen de komende periode. Misschien lezen jullie wel enkele boeken met ons mee?

*Wil je weten wie mijn Mega-buddy-read-mini-challenge-Hebban-maatje is? Kijk dan snel hier.

*Leest er iemand met ons mee?

 



Reacties op: Kan er nog een Reading Challenge bij?

Meer informatie