Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vandaag, exact 20 jaar na dato!

op 26 juni 2017 door

Precies vandaag de laatste bladzijde

Juist vandaag, op deze zonnige zomerdag, was het zover. Al meer dan een jaar, bijna elke avond na het eten, soms in het weekend een beetje langer, lazen we met het hele gezin voor uit Harry Potter. Iedere avond las iemand anders, de een wat vaker dan de ander, één of meerdere hoofdstukken voor uit het boek. Zo hebben we de afgelopen maanden zeven Harry Potter boeken gelezen met het hele gezin.

3913a9a0f9e410b0277c829aac3ca686.jpeg

Voor onze jongste was het de eerste keer en dus allemaal helemaal nieuw. Onze oudste las het voor de tweede keer. Mijn man en ik hebben de boeken vaker gelezen, soms ook de Engelse versie. Telkens opnieuw genoten we van de avonturen van Harry, Ron en Hermelien. Lachten om de streken, raakten vertederd vanwege de huiselfen, zaten in spanning om de spectaculaire avonturen en waren opgelucht als het weer goed afliep. De trein, de toverstokken, de betoverde auto, de vuurbeker, de bezemstelen, de uilen, de hutkoffers, de chocokikkers, de relieken. Maanden en maanden hebben we genoten van deze heerlijke serie.

e5d9c12371258e714ede782bba37c22a.jpeg

Vandaag, op 26 juni 2017, enkele uurtjes geleden hebben we het laatste hoofdstuk uit het laatste boek uit de serie uitgelezen en deel zeven met een weemoedige zucht dichtgeklapt. Precies vandaag, op de dag af 20 jaar na het verschijnen van het eerste deel uit de serie, Harry Potter en de steen der wijzen!

Dank je wel Joanne K Rowling. Wat heb je ons laten genieten.



Reacties op: Vandaag, exact 20 jaar na dato!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...