Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wie leest er mee met Gatsby?

op 25 augustus 2023 door

Al heel wat jaren heb ik The Great Gatsby in de originele versie alsook in de vertaling in huis. De titel van dit boek zong al door mijn hoofd toen ik nog op de middelbare school zat. Toen de film uitkwam nam ik mij opnieuw voor om het boek nu eindelijk eens te lezen. Telkens lukte het niet. Blijkbaar had ik jullie als aanjagers nodig om er daadwerkelijk aan te beginnen.

Doordat we hier op Hebban aan de praat raakten over deze novelle heb ik het boek op mijn lijst gezet om hier te bespreken. Dat kwam mooi uit bij mijn Flepperfestival; mijn eigen challenge om 7 Fleppers in zeven dagen te lezen. Is dit wel een Flepper? Het boek heeft meer bladzijden dan zou passen bij de omvang van een novelle en dit wordt niet gecompenseerd door een ruime bladspiegel of wit-pagina's tussendoor. Het is een Flepper+. Tijdens het lezen ga ik bekijken of er meer aanwijzingen zijn voor het predikaat Flepper of juist niet.   

Lees jij met ons mee?  Heb jij dit boek ook al lang in de kast of op je NTL lijst staan en wil je het nu eindelijk eens lezen en vooral ook bespreken? Of heb je er nog nooit van gehoord maar trekt de titel of omslag je aan? Sluit je dan aan en leg De grote Gatsby vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start. Als je ook nog andere boeken klaar hebt staan en je twijfelt, bedenk dan dat dit helemaal niet uitmaakt. We zijn fanatieke lezers en een boekje meer of minder, daar draaien we onze hand niet voor om (tenzij dat is voor het omzwiepen van de bladzijden). 

  • Begin september start ik met een opwarmvraag en tijdens het lezen bekijk ik hoeveel vragen ik er bij kan bedenken. Mogelijk kom ik niet tot het reguliere aantal van 10 vragen.

Zou dat ook passen in jouw leesagenda? 

 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Jij leest graag mee? 

Heb jij De grote Gatsby (of de originele versie) al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen.
Ik ben zelf dus al van start gegaan. Zouden we rond 2 september kunnen starten met een opwarmvraag?

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.
Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las, dan is dit ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*



Reacties op: Wie leest er mee met Gatsby?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

F. Scott Fitzgerald

F. Scott Fitzgerald

F. Scott Fitzgerald (1896-1940) was een Amerikaanse schrijver van romans en kort...