Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour: Alleen met jou - Angela Britnell

op 20 mei 2021 door

Op Facebook vroeg Jen Minkman van DVP uitgeverij om bloggers voor een nieuw uit te komen Feelgood-novelle. De cover en de korte samenvatting van Alleen met jou spraken me gelijk aan en ik melde mijn blog Er was eens.. aan om mee te doen.

Angela Britnell is een nieuwe naam in Nederland, maar ze schreef al vijf feelgood verhalen. Alleen met jou is als eerste vertaald voor de Nederlands markt in de serie romantische boeken van Choclit. 

8455d80719afef453b7e9f109640249b.jpg

Korte samenvatting:

Sarah is lerares in Cornwall en echt toe aan vakantie. Als ze op busreis door Europa gaat, ontmoet ze al snel Matt, een zakenman uit Nashville die dezelfde groepsreis heeft geboekt. Sarah baalt er nog steeds van dat haar ex haar bedrogen heeft en bedenkt een plan om hem jaloers te maken: zij en Matt doen de hele vakantie alsof ze een stelletje zijn en plaatsen allerlei verliefde foto’s op Facebook. Matt vindt het prima, want die heeft helemaal geen tijd voor een relatie of verliefd gedoe.
Terwijl Sarah en Matt de mooiste plekken van Europa bezoeken en net doen alsof ze hevig verliefd op elkaar zijn, begint Sarah zich echter af te vragen of “doen alsof” nog wel genoeg voor haar is...

Een heerlijk verhaal vol romantiek en het echte vakantiegevoel.

Mijn recensie:

De Engelse Angela Britnell schreef zes feelgoodromans, waarvan er nu een is vertaald naar het Nederlands.

In Alleen met jou gaat het over de Engelse Sarah. Haar man heeft haar bedrogen met haar beste vriendin. Sarah is verdrietig en wil het liefste weg. Die mogelijkheid komt als haar moeder een reis wint: Een tiendaagse busreis door Europa.

Het verhaal gaat ook over de Amerikaan Matt, een work-a-holic met een goed lopend bedrijf die steeds nieuwe vestigingen opzet door Amerika. Zijn moeder is dat zat dat hij altijd maar druk is en geen tijd voor haar heeft en besluit om hem te vragen om mee te gaan op reis, als kado voor haar pensioen. Gezellig samen op een tiendaagse busreis door Europa.

En zo zitten Sarah en Matt als enige jonge mensen met elkaar opgescheept in een bus vol bejaarden. Sarah wil graag een fakevriendje voor social media en Matt had met een collega een weddenschap afgesloten dat hij geen vakantieflirt zou aangaan. Het aanbod dat Sarah hem doet om te doen alsof hij haar nieuwe liefde is op social media, zodat haar thuisfront het zal geloven, komt daarbij goed van pas.

Het is geen dik boek en het leest erg makkelijk. Het heeft humor, is vrolijk en luchtig en het tempo ligt hoog. De reis door Europa komt door het hoge tempo qua uitwerking maar matig tot zijn recht. Ook de relatie die zich ontwikkelt tussen Sarah en Matt, gaat nogal snel, met ups en downs, waarbij de overgangen nogal abrupt zijn. Dat is jammer, met meer uitwerking waren de personages beter tot hun recht gekomen, maar heel erg is het niet.

Sarah en Matt zijn leuke personages, net als hun moeders Cecily en Betsy, die al snel in de gaten hebben dat hun kinderen goed bij elkaar passen, terwijl ze dat zelf lang weigeren in te zien. Waar het naar toe gaat op het einde is dan ook geen verrassing, maar er gebeurt in de reis naar het einde genoeg om lekker te blijven lezen. Het heeft humor en er hangt liefde in de lucht en de ontdekking van onbekende familie brengt nog iets extra’s in het verhaal.

Alleen met jou is echt een vrolijk feelgoodverhaal dat vlot leest met leuke personages en een originele setting van een busreis door Europa.

Conclusie

Een heerlijk boekje om te lezen. Het heeft niet heel veel pagina's en ik was er helaas wat snel doorheen. Het had best meer pagina's mogen hebben, dan had de reis wat meer uitgewerkt kunnen zijn, die ging nu wel erg snel voorbij. Maar ik vond het een fijn verhaal met leuke personage's en in een heerlijke roadtrip. Samen met Sarah en Matt ben ik toch een beetje op vakantie geweest.



Reacties op: Blogtour: Alleen met jou - Angela Britnell

Meer informatie

Gerelateerd

Over