Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesontwijkend gedrag

op 23 juli 2020 door

Zelf had ik er eerst geen erg in, maar na een paar dagen begon het toch op te vallen dat ik niet meer constant met mijn neus in de boeken zat. Wel boeken om me heen en, als en smaug-lezer, de boeken van de bank naar de tafel en weer terugslepend, maar van lezen kwam niet zoveel. Wat was er aan de hand?

423bb19f9df6a25c71d2d6042d07c3e5.jpg

10 dagen geleden

Ik ben veel thuis en ik heb dus veel gelegenheid om te lezen. Van die luxe maak ik dan ook goed gebruik en lees ik veel. Daarnaast heb ik wel mijn huishouden en mag ik graag wat rondzwerven op het internet en in de tuin, maar mijn liefde ligt toch bij de boeken. Daarom is het vreemd dat ik de laatste paar dagen vooral bezig ben met andere dingen. Achter de schermen bij Hebban kwam een vraag over titels en tags enzo en dat was een heerlijke opdracht. Ik zocht titel bij tags en tags bij titels. Vanmorgen had ik eindelijk een hoop energie en begon ik wasmanden leeg te ruimen, kleding in zakken te stoppen voor de kledingcontainer, oud papier verzamelen, badkamer en wc schoongemaakt, stofzuigen (wel met een luisterboek) enz enz, tot ik me ineens realiseerde: Ik vertoon leesontwijkend gedrag!

Was dit dan het begin van de gevreesde leesdip? Zouden al die ellendige verhalen over niet meer kunnen lezen dan ook voor mij waar worden? Ik mag toch hopen van niet. Voorlopig houd ik het er even op dat het voornamelijk ligt aan de boeken die ik lees, die gewoon niet helemaal aan de verwachting voldoen. Er staan een paar boeken te wachten waar ik erg naar uitkijk. Ik hoop dat het dan weer beter zal gaan. 

Hoe is het nu?

Dat was tien dagen geleden. De blog schreef ik in een impuls, maar zette het niet online. Het was de blog van Jeanet, die ze afsloot met de vraag: Heb jij dat ook weleens dat lezen niet opschiet terwijl het boek dat je leest wel goed is?

Dat was dus precies wat er aan de hand was. Ik was bezig met een aantal boeken tegelijk, waarbij er niet een me echt wist te overtuigen. En dan blijven ze wat liggen en schiet het niet op. Maar ook boeken die langzaam gaan, lezen uiteindelijk uit. Met als gevolg dat ik in mijn twee-wekelijks overzicht ineens een hele hoop uitgelezen boeken had staan. Ook een paar novelles die wel vlot lazen.
Met mijn leesontwijkend gedrag is het dus achteraf wel meegevallen. En aangezien zowel Jeanet als Stefanie toch mijn blog toch wel wilden lezen, heb ik het nu dan toch maar afgemaakt om het online te zetten.

Heb jij weleens last van leesontwijkend gedrag?



Reacties op: Leesontwijkend gedrag

Meer informatie