Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke las eens wat anders in april #2: Hof van doorns en rozen

op 17 april 2017 door

Sarah J Maas, in de Young Adult kan men niet meer om haar heen. Het boek Hof van doorns en rozen is op hebban 185 keer gelezen met 107 keer een vijfsterren waardering en 42 keer vier sterren.

Toen ik een keer bij bol wat ebooks kocht, nam ik deze erbij en vergat het vervolgens totaal. Dus voor het item 'vergeten boeken' is dit er ook één.

Lees eens wat ander in april
In het 'Lees een wat anders in april' was ik op zoek naar wat meer sf en fantasy en zo kwam als eerste tip van Lindy: Wat denk je van de 'Hof van...'-serie van Sarah J. Maas?

Niet twijfelen, boek op de reader geopend en gelijk begonnen met lezen.
Fantasy is het zeker, en YA ook, en hoewel ik niet bepaald de doelgroep ben (ik heb twee kinderen van 15 en 17, reken maar uit), wist het verhaal me snel te pakken.

Een hoog Beauty and the Beast gehalte, met een stukje Katniss, iets bekends uit Twilight, maar ook heel veel nieuws; liefde en geweld, prachtige wezens, en ook gruwelijke, maakte samen een sprookje voor YA en volwassen. Qua leeftijd ben ik ineens een jonkie als je het vergelijkt met de Efiden en Hoge Fae uit het rijk Prythian.

Een verhaal dat redelijk voorspelbaar begint, meisje zorgt voor familie, wordt weggehaald voor beest, meisje wil zich niet voegen naar nieuwe leven, raakt dan toch in de ban van beest/man en valt vervolgens als een blok voor hem. Pas daarna werd het interessant en was het totaal anders dan ik had verwacht of ooit heb gelezen. Stoppen was geen optie meer. Wat een opoffering en doorzettingsvermogen en wat een mooi einde.

Recensie
Feyre is de jongste van drie zussen. Ooit waren ze welvarend, maar door een foute keuze van de vader zijn ze alles kwijt. Feyre zorgt nu voor de familie oa door op jacht te gaan. Op een dag dood ze een grote wolf, wat grote consequenties heeft.

De wolf was een Elfide uit het land Prythian, een land achter de muur waar mensen niet kunnen overleven, een land vol mystieke wezens. Door het doden van de wolf wordt Feyre opgeëist door Tamlin, een Edelheer van het Lentehof. Ze is geen gevangene, maar ze wil het liefste vluchten wat onmogelijk is.
Langzaam aan begint ze gewend te raken aan het nieuwe leven en het contact met Tamlin begint te veranderen. Maar er zijn veel geheimen en gevaren, en dan veranderd alles en moet Feyre al haar kracht, intuïtie en doorzettingsvermogen gebruiken om Prythian te redden. 

Een modern sprookje in een Fantasy setting waar bij je als lezer door een nieuwe wereld wordt geleid en kennis maakt met de meest fantastische en vaak ook gruwelijke creaties van Sarah J Maas. Toch is het geen moment onwerkelijk, alles klopt. Je voelt de haat en de liefde, je voelt de angst, de pijn en de ontreddering en na een onderdompeling in deze nieuwe wereld is het einde, waar alles samenkomt een niet te weigeren uitnodiging voor het tweede deel.

Conclusie
Lees een wat anders is dit jaar een succes voor mij, met twee geslaagde boekentips en nog een aantal andere zeer interessante tips voor op de NTL lijst. Voorlopig ben ik weer even klaar met fantasy, maar het zijn boeken die ik toch vaker op zal pakken.



Reacties op: Marieke las eens wat anders in april #2: Hof van doorns en rozen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...