Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn blog krijgt nog een staartje

op 20 januari 2017 door

In een van de laatste blogs die ik in 2016 schreef, had ik al kort aangegeven dat het hebben van mijn blog op Hebban nog een staartje zou krijgen.
En dat staartje was een leuke verrassing, die ikzelf echt niet had kunnen bedenken.

Ik kreeg nl via twitter een berichtje, of ik via een email adres een contact op wilde nemen met ene Tessa over mijn boekenblog. Dat was best vreemd, maar ik stuurde toch een emailtje. Het duurde even voordat er een reactie kwam (mail zat in de spambox), maar ze reageerde. Tessa is een free-lance journaliste voor oa de Margriet en ze waren op zoek naar echte boekenliefhebbers voor het nummer van de boekenweek, of ik mee wilde doen? Ze was via google op mijn blog terecht gekomen, en dat ik een echte boekenliefhebber was, dat was gelijk duidelijk.

Ik? In de Margriet? Ach ja, waarom ook niet.
Dus een afspraak gemaakt voor een korte intake via de telefoon. Ze belde en ik mocht uitleggen waarom ik zo graag las (leuk), wat ik las (veel) en waar ik las (overal). Daarna was het weer afwachten, want er waren meerdere dames benaderd en de Margriet moest kiezen.

En daar kwam het volgende telefoontje, ik mocht meedoen! Weer een afspraak gemaakt voor een telefonisch interview en een afspraak voor een fotoshoot.
Het interview was leuk, wat vertellen over boeken, wat ze voor me betekenen, welke boeken leuk zijn om te lezen, favoriete jeugdboek, enzovoort.

Voor de fotoshoot had ik verwacht om een uitnodiging te krijgen voor een dagje Amsterdam ofzo, in een studio, met lekker laten opmaken en kleden en dan in een luie stoel vol boeken…ik zag het het helemaal voor me…
Maar de werkelijkheid was anders. Er kwam een enthousiaste email dat ze graag bij mij thuis wilden komen voor een foto IN BED!.... oke, dat was dus niet helemaal waarop ik hoopte.

453783e89a67e39474d30c4256fff66c.pngMaar dat een fotoshoot in bed ook heel leuk kan zijn is gebleken. Zo stonden er een dame voor de deur met een enorme berg spullen. Zij was de visagiste en zorgde voor de 'aankleding' van zowel mij als van de slaapkamer (het bed). Eerst was het een half uur gevuld met make-up en haar en kleding uitzoeken. Ik voelde me net een VIP!
Ondertussen was ook de fotografe aangekomen, en werd mijn bed omgetoverd tot een leesplek vol kussentjes waartussen ik plaats mocht nemen. Diverse poses uitgeprobeerd (klink professioneel hè!, hoewel er zitten op het bed niet zoveel variaties mogelijk zijn), en na een uur (!) hadden ze genoeg foto's gemaakt. Ik viel bijna van mijn bed toen ik het resultaat zag. (ben ik dat? ik kan dus toch wel goed op een foto staan).

Daarna was het weer alles opruimen en mijn bed weer mijn bed gemaakt, de dames uitgezwaaid, om vervolgens toch maar weer naar het werk te gaan (geheel opgemaakt 0_0 ).

Nu het lange wachten, want de bladen worden ruim van te voren samengesteld. Maar de planning is week 12, dan is het staartje van mijn blog te vinden in de Margriet.



Reacties op: Mijn blog krijgt nog een staartje

Meer informatie