Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

My first booksleeve

op 11 oktober 2018 door

Sinds ik weer 'echte' boeken lees, sleep ik regelmatig (naast mijn ereader) ook weer een fysiek boek met me mee. Dat arme boek belandt ergens onderin de tas, met een beetje pech tussen de melk en de bloemkool na een rondje boodschappen, met als gevolg omgevouwen hoekjes en soms lelijke vlekken. Dat is niet wat ik mijn boeken aan wil doen. En daarom was het dus tijd voor een booksleeve!

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

Een booksleeve wat is dat? 
Het is reuze handig hoesje die waarin je je boek kan steken, een beschermingsjasje waar het makkelijk in en uit kan, en dan het liefste een die er mooi uit ziet.

Hoe kom je eraan?
Ik denk er dat na intikken van booksleeve op google diverse linkjes naar voren komen van booksleeves die je kan bestellen. Maar er ploppen ook linkjes op van DIY. De eerste keer dat ik DIY zag vroeg ik me af wat dat nu weer was. Het bleek helemaal zo moeilijk niet, DIY is de afkorting van Do it yourself. En dat vond ik interessant!

Een stoffige naaimachine
Al heel wat jaren heb ik een naaimachine, voornamelijk voor kleine klusjes. Toen de kinderen klein waren slingerde ik nog wel eens een verkleedsetje in elkaar, maar het ding staat al best lang stil. Want kleding voor mezelf dat is echt te hoog gegrepen.
Na onze verhuizing kreeg ik mijn eigen plek in huis: een kamer voor mijn boeken, mijn computer en mijn naaimachine!
Het DIY begon dan ook met opruimen, want een kamer voor jezelf betekent ook een vergaarbak van heel veel spul! Zo staat er alweer een doos met boeken klaar voor de Amnesty boekenmarkt volgend jaar juni en is de papiercontainer en afvakbak weer goed gevuld (en ik kan ineens weer overal bij! (-_-)).

DIY
Op de computer zocht ik een booksleeve DIY filmpje op. Dat was prima te doen. Ook niet zoveel nodig: Stof, Fiberfill en strijkvlieseline...  Stof had ik nog wel, maar de rest was er niet meer. In een ander filmpje zag ik een meisje foam gebruiken en dat was nog handiger. Maar ja, ook niet in huis en zo moest ik nog even  wachten op donderdag: Marktdag. 

Vandaag lekker naar de markt geweest en de fournituren man opgezocht. Helaas had hij geen foam, maar de Fiberfill en vlieseline wel. Toch leek het foam me een slimmere oplossing en zo shopte ik nog even verder, om bij de Wibra stevige viltvellen te ontdekken!

Thuis gelijk aan de slag gegaan. Stof geknipt, naaimachine onder (ander, oud) stof vandaan gehaald en lekker creatief bezig geweest. Heerlijk om weer eens met wat anders bezig te zijn. Het was knippen, naaien en prutsen. en zo is my first booksleeve een feit. Ik ben niet 100% tevreden, want een hoekje was niet goed, en de bovenkant is niet kaarsrecht, maar hé, het is de eerste!

Een boek van 400 pagina's past perfect, een boek van 500 pagina's is een beetje proppen. Ik weet nu ook dat de stof wel iets ruimer mag, en dat een maatje groter voor de dikke boeken net iets beter is. Het zal dan ook niet bij een sleeve blijven, want het is echt reuze leuk om te doen! Dus wie weet binnenkort een expositie op Er was eens, met diverse booksleeves!

1d596b2869897475ca5d304867414a09.jpg

Hoe neem jij je boeken mee?



Reacties op: My first booksleeve

Meer informatie