7 x Nederlandse en Vlaamse boeken uit 2018

op 07 november 2018 door

In dit jaar, 2018, zijn er nogal wat boeken van eigen bodem verschenen. Omdat november Nedermaand is, wil de Scifi & Fantasy Club een aantal van deze boeken in het zonnetje zetten. Kan je gelijk je Challenge Categorie #16 - Lees een boek dat in 2018 is verschenen - afvinken ;-) Het jaar is nog niet afgelopen, dus er zullen zeker nog wel wat pareltjes aan komen. Maar voor nu 2018 in vogelvlucht. Neem er een bakkie thee, koffie of een warme chocolademelk bij, ga lekker zitten en geniet van een selectie van Vlaamse en Nederlandse boeken.

7bb265f28c9b06cad17d0440e2ba3dd9.png 

Nederlands

Kleine moordenaar - Sophia Drenth

Een Bloedwetten- bronvertelling in een eigen verhaal. Kleine moordenaar  vertelt het verhaal over de geboorte van Ravàn, de rebel onder de Ath’vacii. De twaalfjarige Rafaël heeft één wens: van zijn gewelddadige vader verlost worden en daar heeft hij alles voor over, ook zijn sterfelijkheid. Als hij door de waterpest getroffen straten loopt van Hofstedes Scheepskwartier is Ravàn getuige van een moord. Hij hoopt dat de moordenaar hem wil helpen bij zijn wraak. Maar is dit wel de hulp die hij zoekt?

Evolutie - Ursula Visser

John Water weet wie zijn moeder is, maar zijn vader is een ander verhaal. John heeft een arrogante, berekende en kille houding, maar dit is schijn. Hij heeft een deel buitenaards DNA. Hij komt erachter dat hij deel is van een experiment. Voor John begint een zoektocht naar zijn oorspong en naar waar hij nu daadwerkelijk thuis hoort.

Macht - Kim ten Tusscher

Macht is het tweede deel in de vertellingen van de ondergang. Als een witte draak en Lilith boven het slagveld van Nadesj vechten op leven en dood, lekt er een nieuwe magie de wereld in. Tijdens het gevecht is Lilith verdwenen, maar zij is de enige die deze nieuwe vorm van magie kan begrijpen. Dat deze magie ingrijpende gevolgen gaat geven is duidelijk. Wie zal hiervan profiteren? En wat is er nu met Lilith gebeurd?

Een Onbreekbare Band - Patty van Delft

Een Onbreekbare Band speelt zich 330 jaar voor de Drägan Duma trilogie af. De draken zijn gevlucht uit de Buitenwereld en hun nieuwe wereld wordt verscheurd door een strijd. In hun wanhoop gaan de draken een samenwerking aan met de mensen. Feniksa, de dochter uit een machtige familie, wordt gekozen om zich te verbinden met een groene draak. Deze band brengt verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich mee. Maar wat als dit in strijd is met haar loyaliteit naar haar familie? 

Reflectie - J.Sharpe

Als een groepje jongeren een filmpje wil maken voor hun volgers op YouTube, besluiten ze één van hen levend te begraven. Het zou een leuke grap moeten zijn, maar alles gaat fout. Opeens zitten ze vast op een bergtop, de zeespiegel is bijna 1700 meter gestegen en het gehele eiland staat onder water. Ze hebben er nagenoeg niets en zijn afgesloten van de buitenwereld. Op de bergtop staat een hotel. Het herbergt een aantal gasten. Wat is de connectie tussen de gasten en de jongeren? Welk gevaar ligt er op de loer? Wie is zijn leven zeker?

Het teken in de lucht - Johan Klein Haneveld

Een bundel van negen korte verhalen over de geschiedenis van de toekomst. Op Aarde gaan de lichten één voor één uit. De astronauten die op Mars zijn zien dit gebeuren. De nieuwe samenleving die ontstaat, staat onder leiding van de Autoriteit. De mensen vestigen zich op Mars. Maar wat als een gedeelte van hen in opstand komt? Zal alles wat de Autoriteit heeft opgebouwd in de laatste duizend jaar ten val komen?

Smeulend Venijn - Johanna Lime

Smeulend Venijn is het tweede deel in De vergeten vloek reeks. Op vijfentwintig jarige leeftijd moet Sylviana Attholred haar moeder, de koningin, opvolgen. Dit is een haast onmogelijke uitdaging. Sylviana erft een oorlog en moet op zoek naar drie huwelijkskandidaten, zoals de traditie voorschrijft. Maar wie is nu de daadwerkelijke vijand en kan Sylviana die het hoofd bieden? 

 

59498ca27c7cafda827789a034bf3cee.png                                                                                                                                                                                                                  

  Vlaams

Blackwell - Kevin Valgaeren 

Het is 1891 als in het vissersdorpje Whitby, in de mistige nacht van Pasen, een schip tegen de klippen slaat. Het schip lijkt onbemand. Een vooraanstaand lid van de Society of Physic, Jericho Blackwell wordt belast met het onderzoek. Zijn kennis van occulte zaken blijkt hard nodig te zijn als blijkt dat er toch iemand aan boord was, iemand die al twee eeuwen dood had moeten zijn. Zal het toeval zijn dat nadat het schip is vastgelopen een reeks van beestachtige moorden het vissersdorpje in zijn greep houdt?

De kleine Odessa IV: De val van Scribopolis - Peter van Olmen

De kleine Odessa gaat over de kracht van boeken en de prijs die men moet betalen om een heldin te zijn. Het is het laatste deel van de trilogie. Als Odessa terugkeert in Scribopolis blijkt haar stad enorm veranderd. De Prins houdt de inwoners in zijn greep en niemand is meer veilig. Odessa is de enige die de stad kan redden, maar tegen welke prijs?

De schaduw van de Sha - Petra Doom

In dit tweede deel van Overstekers neemt Mirabel  na een dreigende uithuiszetting, noodgedwongen een nieuwe opdracht aan. Ze moet een gestolen voorwerp terug vinden. Dit blijkt lastiger dan dat Mirabel verwacht. Haar leven komt in gevaar en ze zal haar eigen krachten verder moeten ontwikkelen en beheersen om deze dreiging het hoofd te kunnen bieden. Zal dit Mirabel lukken en zal zij slagen in haar opdracht?

Lijkenkrabber - Tom Thys

Lijkenkrabber is een bundel met tien korte morbide verhalen. De verhalen gaan over de duistere kanten van Antwerpen, over perverse neigingen en wanhoop van mensen van wie je het niet zou verwachten. Stalen zenuwen en een sterke maag zijn voorwaarden om aan deze bundel te beginnen. Durf jij het aan?

De boomridder - Peter Varg

De boomridder is een verhalenbundel waarmee Peter Varg een intrigerend kijkje in de wereld van zijn trilogie Kukulkans Meesterplan biedt. De verhalenbundel valt onder dark fantasy en herbergt verhalen over oorlog, rampen en plagen. 

De strijd met de witte wolf - Christine Charliers

De strijd met de witte wolf is het laatste deel van de In de ban van de wolf-trilogie. Crustonic, een bedrijf dat onderzoek doet naar genetische manipulatie, maakt jacht op twee tieners om hun stamcellen. Het doel van de tieners is om voor een en altijd einde te maken aan Crustonic. En wat is er toch aan de hand met de witte wolf waar zij maar geen grip op kunnen krijgen?

Project Bigfoot - Jonas de Bruycker

Twee tienerjongens uit België gaan naar Amerika om het bestaan van Bigfoot te bewijzen. Op de plaats van bestemming aangekomen blijkt het bos te zijn afgesloten door het leger. De jongens vinden een manier om het leger te omzeilen en zetten hun expeditie voort. Eenmaal in het bos verloopt alles anders dan voorzien en komen zij in een strijd tussen goed en kwaad. Zullen zij ooit terugkeren naar huis?

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer mooie boeken uitgekomen in 2018. Helaas is er bij de 7x maar plek voor 7 titels. Mocht je nog een aanvulling hebben die iedereen moet weten, noem deze dan gerust in de comments. 

a0e75b158ec469f05c9a2c8c6dbf4815.jpgReacties op: 7 x Nederlandse en Vlaamse boeken uit 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophia Drenth

Sophia Drenth

Sophia Drenth woont en werkt in Amsterdam. Haar boeken en verhalen vielen meerde...

Ursula Visser

Ursula Visser

Leuk om kennis te maken! Mijn naam is Ursula Visser, geboren in de lente van 196...

Kim ten Tusscher

Kim ten Tusscher

Schrijver van fantasy en lezer van alle genres om het spannend te houden.

Patty van Delft

Patty van Delft

Patty van Delft is geboren en getogen in Den Haag. Na jarenlang voor de klas ges...

J. Sharpe

J. Sharpe

J.Sharpe is het pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986) Hij is een Nederlandse f...

Johan Klein Haneveld

Johan Klein Haneveld

Ik ben fanatiek lezer van jongs af aan, fan van SF en fantasy, en zelf ook schri...