Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

7x Juliet Marillier

op 07 juni 2022 door

Deze maand besteden we aandacht aan Juliet Marillier. We lezen haar eerste boek in onze Klassieker Meeleesclub. Wellicht heb je dit verhaal al eens van haar gelezen en herlees je deze graag maar misschien moet je deze dame nog ontdekken en krijg je toegang tot (veel) nieuw leesvoer. In deze 7x een overzicht van de serie reeksen die Juliet heeft geschreven aangevuld met haar meest recente sprookjes boek.

Dochter van het woud  De zeven wateren reeks, 6 delen 

In de Keltische schemering van het oude Ierland, beheerst door mythen en magie, ontspint zich een machtige en betoverende geschiedenis. Dochter van het Woud is het eerste boek van de Trilogie van de zeven wateren door Juliet Marillier, winnares van de Alex Award. De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats die bedreigd wordt door vernielzuchtige Britten en Vikingen op oorlogspad. Binnen de muren van de vesting is Vrouwe Oonagh doorgedrongen, een tovenares die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil vernietigen. Sorcha, dochter van Colum is de enige die de betovering kan verbreken. Als zij faalt, zullen haar broers sterven...

 

Drager van de Wolvervacht Saga van de Eilanden van het Licht, 2 delen

De jonge Eyvind brandt van verlangen een groot Vikingkrijger te worden en eervol te strijden in naam van Thor. Die kans krijgt hij als zijn oudere broer Ulf hoort van een magisch land overzee, waar voor moedige mannen rijkdom en onsterfelijke faam te behalen zouden zijn. Samen met Ulf en een grote groep volgelingen kiest Eyvind het ruime sop. Maar in het reisgezelschap bevindt zich iemand die niet is wie hij lijkt…

Des Magiers Leerling Kronieken van Bridei, 3 delen

Al op heel jonge leeftijd lijkt de toekomst van de koningszoon Bridei vast te staan, als zijn scholing wordt toevertrouwd aan een machtige magiër, de druïde Broichan. Ver weg van huis en haard, in een stille uithoek van zijn wereld, wordt Bridei onderwezen in de krijgskunst en de aloude geheimen van het druïdenschap. Wat Bridei niet weet, is dat Broichan zitting heeft in een geheime raad van ouderen, die verregaande plannen met hem heeft.

Wildewoud Wildewoud, 2 delen

Wildewoud In een onherbergzame streek staat op eenzame hoogte een kasteel. De grimmig uitziende vesting is het thuis van vijf zusters en hun gek wordende vader. Desondanks is het leven er goed, vooral voor Jena, die haar vrije tijd het liefst doorbrengt in de uitgestrekte bossen van het Wildewoud. Want daar is Portaal, waarvan alleen Jena en haar zussen het bestaan kennen. Elke volle maan geeft het Portaal toegang tot de betoverende wereld van het Andere Koninkrijk. Met de lieve vrede is het abrupt gedaan als de vader ernstig ziek wordt en zijn plaats wordt ingenomen door een oudere neef, de afschuwelijke Cazar. Hoewel hij de meisjes door de winter heen moet helpen, wordt algauw duidelijk dat hij andere, duistere bedoelingen heeft. Nog erger wordt het als een van de zussen verliefd wordt op een wezen uit het Andere Koninkrijk, wat ongehoord, onfatsoenlijk en onacceptabel is. En zo heeft Jena opeens meer problemen omhanden dan goed voor haar is.


Verboden Magie Shadowfell, 3 delen

In het koninkrijk Alban gaat het volk gebukt onder het schrikbewind van koning Keldec. Het gebruik van magie is er verboden. Contact met een van de vele magische wezens die het land bevolken, wordt steeds vaker met de dood bestraft. De vijftienjarige Neryn is samen met haar vader op de vlucht voor de krijgers van Keldec. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Haar vader ondergaat als het ware een gedaanteverwisseling, en vóór het goed en wel tot Neryn doordringt, wordt ze door hem verspeeld in een illegaal dobbelspel. Neryn rest geen andere keuze dan zich te schikken naar de wensen van de geheimzinnige onbekende die nu haar heer en meester is. Maar er is hoop. Neryn ontdekt dat zij beschikt over een unieke gave, een onverwacht talent dat haar het doelwit maakt van verschillende partijen, onder wie de trawanten van Keldec. En dat talent komt maar wat van pas als Neryn het vluchten zat is en besluit terug te vechten.


Dromerspoel Meidoorn en Grim serie, 3 delen

In ruil voor de hulp bij haar ontsnapping aan een lange en onterechte opsluiting, belooft de verbitterde genezeres Meidoorn geen wraak te nemen op de man die haar achter de tralies deed belanden.
Achtervolgd door haar celmaat, de stille reus Grim, trekt ze richting het noorden. Waar ze aan de rand van een mysterieus bos de komende zeven jaar iedereen moet helpen die om hulp vraagt. Zonder uitzonderingen.
Als vervolgens ook de prins van het gebied hoort van haar talenten als genezeres, neemt het rustige leventje van Meidoorn al snel een onverwachte draai.


Moeder Doorn

Stap een sprookjeswereld binnen die anders is dan je zou verwachten. De levens van Lara, Niamh, Bella en Katrin krijgen een onverwachte wending als ze wezens uit de Andere Wereld tegenkomen, die hen wijze lessen leren, op schattenjacht sturen of aansporen voor ware liefde te vechten. Deze vier verhalen getuigen van moed en vriendelijkheid. Ze gaan over trouw zijn aan jezelf en het herkennen van het goede in anderen.



Reacties op: 7x Juliet Marillier

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  a...