Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Oordeel: De Duivelsdief

op 01 november 2019 door

Al eerder bespraken wij op Hebban in een "Hot or Not?" over De laatste magiër, het eerste deel van Lisa Maxwells trilogie over Esta en Harte. Nu keren Cindy, Marc en Janneke in De duivelsdief terug naar Amerika aan het begin van de twintigste eeuw en volgen wij Esta en Harte op hun zoektocht naar de edelstenen die nodig zijn om de magie die in het oude Amerika actief is te redden. Wegens de verhuizing van Cindy bespreken Marc en Janneke samen het boek. Cindy's mening is te lezen in haar recensie over het boek welke hieronder in fragmenten terugkomt.

Esta en Harte hebben de barrière overwonnen en zijn aanbelandt in Saint Louis waar ze op zoek gaan naar de eerste van de vier stenen die de toekomst van de magie veilig kunnen stellen. Terwijl Esta en Harte op zoek zijn en diverse dreigingen af moeten wenden zijn in New York Jianyu en Viola ook bezig met het tegenhouden van een dreiging terwijl New York op het randje van de chaos balanceert.

Wat was je verwachting bij de Duivelsdief?

MarcAangezien het eerste boek spannend was, goed geschreven en met voldoende originele elementen was ik echt nieuwsgierig naar het vervolg. Ik hoopte dat de schrijfster me even hard kon boeien, maar vooral dat het een vervolg zou zijn dat goed aansloot op het eerste deel en niet geforceerd aanvoelde.

Janneke: Ik wist van te voren dat de Duivelsdief een tussendeel zou worden en die hebben de neiging wat aan de trage kant te zijn. Toch hoopte ik op basis van de cliffhanger aan het einde van het eerste deel dat we een voortzetting zouden krijgen van de fijne, beeldende schrijfstijl en het spannende plot waar Maxwell in De laatste magiër is begonnen.

Vond je dat de Duivelsdief last had van het zogenaamde 'tweede deel' fenomeen

MarcBij sommige trilogieën is het middelste deel het zwakste deel, omdat de schrijver/ster nalaat er meer mee te doen, dan een brug tussen begin en einde te zijn. Maar dat is hier niet het geval.

Janneke: Het lag een beetje in mijn verwachtingen maar ik ben blij verrast dat De duivelsdief zeker geen last heeft van het 'tweede deel' fenomeen. Maxwell houdt de vlotte schrijfstijl en het spannende plot goed vast.

Wat vond je van het verhaal?

MarcDe setting met de wereldtentoonstelling van 1904 in St. Louis (die echt plaatsvond toen & daar) vind ik bijzonder goed gekozen. Het geeft de schrijfster de kans om historische en fantastische elementen te mengen tot een borrelende cocktail. Ook de rol van het boek en de personages daar achter, zijn goed gekozen in dit broeinest van verhaallijnen. De dubbele tijdlijn in het boek verplicht je om bij de les te blijven.

Janneke: Maxwell doet haar best het verhaal te verweven in historische gebeurtenissen waaronder de Wereldtentoonstelling in St. Louis van 1904. Het verhaal heeft een hoog tempo maar mist absoluut geen details waardoor je goed je aandacht bij het boek moet houden, maar dat is zeker geen straf. Maxwell laat twee verhaallijnen afwisselen en doet dat op een goede en prettige manier waardoor je een compleet verhaal krijgt rondom de gezochte stenen en je de steden waar Harte en Esta niet zijn niet uit het oog verliest.

Hoe vond je dat de personages zich ontwikkelden / wat vond je van de personages?

Marc: Esta is het echte hoofdpersonage in dit boek, maar vele zoals Harte, Cela, Jianyu, Viola, Julien, Jack, Theo & Ruby hebben een belangrijke bijrol. Van al deze personages vernemen we nieuwe zaken, die meer duiding werpen op hun beweegredenen. Al zitten er hier en daar wel verrassingen in, er is niemand die ineens raar gaat doen of als onnatuurlijk overkwam.

Janneke: persoonlijk zag ik zelf de meeste ontwikkeling bij Esta en Harte. Harte omdat hij met het boek dat in zijn lichaam zit moet leren omgaan en Esta omdat ze niet is wie ze dacht te zijn. Tegelijkertijd moeten ze ook elkaar beter leren kennen om hun zoektocht succesvol te maken. Wat ik leuk vind is dat ook andere personages waaronder Viola en Jianyu een grotere rol krijgen en we meer van hun achtergrond te weten komen.

Cindy: De personages hebben allen hun goede en slechte kanten. Dit keer zijn er meer die een prominente rol krijgen en ik vond het zelf erg prettig om hun rol vertolkt te zien worden middels personage-perspectieven. Het zijn alles sterke karakters die staan voor hun eigen idealen. Dit is erg fijn lezen, maar ook een klein minpuntje, ook een paar minder sterk personages had ietwat geloofwaardiger geweest.

Wat is je eindoordeel?

MarcDit tweede deel is zeer geslaagd en verdiend vier sterren wegens volgehouden originaliteit, spanning en de zeer fijne setting.

Janneke: Ik geef de Duivelsdief vier sterren. Maxwell heeft me van voor tot einde geboeid weten te houden met haar interessante personages, uniek plot en mooie weergave van het Amerika van vroeger.

CindyHet was een boek om op het puntje van je stoel te lezen en ik kan niet wachten op het vervolg. - 4 sterren

Dit tweede boek beviel net zo goed of misschien wel beter als het eerste boek. We gaven het gemiddeld 4 sterren.

Wat is jullie Oordeel / verwachting bij dit deel?



Reacties op: Het Oordeel: De Duivelsdief

Meer informatie

Gerelateerd

Over