Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Klassieker meeleesclub februari: Silo

op 26 januari 2021 door

Wegens populariteit van dit boek in december, gaan we in februari gewoon verder met het volgende boek uit dat keuzemoment: Silo van Hugh Howey. Wederom een boek in de toekomst dus. Lees je mee? Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

Omdat de aarde onbewoonbaar is geworden, leven de mensen in een silo onder de grond. Als sheriff Holston na de mysterieuze dood van zijn vrouw besluit de silo te verlaten, neemt hij een verschrikkelijk risico: de atmosfeer buiten is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn einde zal betekenen.

Silo werd door Hugh Howey in eigen beheer onder de titel Wool gepubliceerd, aanvankelijk alleen als e-book, in vijf delen. Nadat er in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen exemplaren waren verkocht, besloot Simon & Schuster om het uit te geven en werd het een internationale bestseller: het verschijnt nu in achttien landen in vertaling.

Silo gaat over loyaliteit en verraad, over de tragiek van regels die worden nageleefd zonder dat iemand weet waarom.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!

 



Reacties op: Klassieker meeleesclub februari: Silo

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hugh Howey

Hugh Howey

Hugh Howey (1975) is een Amerikaanse schrijver van sciencefictionthrillers. Hij ...