Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scifi & Fantasy-ambassadeur Marc

op 26 januari 2017 door

Wat een goed nieuws! We starten 2017 met een kersverse Club van 10 en wel eentje voor de genres Sciencefiction & Fantasy. Tien enthousiaste lezers gaan zich het komende jaar op Hebban inzetten voor deze genres. Ze zullen je artikelen, nieuws, interviews, listmania's en meer voorschotelen. Volg deze Spot en leer de Hebban Scifi & Fantasy-ambassadeurs kennen! Vandaag: Marc!

Hoi iedereen, ik ben Marc en ga dit jaar proberen om jullie regelmatig iets over een fantasy of een SF-boek te vertellen. Zodoende hoop ik meer mensen te overtuigen om ook eens een boek uit dit genre ter hand te nemen. Het is immers een beetje een kip-en-ei verhaal. Moet je over veel verbeelding beschikken om een fantasy/SF boek te - kunnen - lezen, of krijg je meer verbeelding door dit soort boeken te lezen? Volgens mij kunnen beide. Weet in ieder geval dat veel dat in SF is beschreven, later werkelijkheid is geworden. Het bekendste voorbeeld is Jules Verne. Vijf weken in een luchtballon, van de aarde naar de maan, de reis om de wereld in tachtig dagen, zijn allemaal titels van boeken geschreven door Verne, die later realiteit zijn geworden.

Fantasy speelt zich heel dikwijls af in een soort middeleeuwse setting waar mensen op paarden rijden en krijgers zwaarden hanteren, maar meestal wel op een alternatieve 'aarde' met zijn eigen land- of wereldkaart. Regelmatig komen er ook (tover-)krachten en fantastische beesten in voor zoals bij de Harry Potter-boeken. Het meest voorkomende thema is de (eeuwige) strijd tussen goed en kwaad, dit tezamen met een queeste (lees=taak) die moet volbracht worden om de 'wereld' te redden. Beeldspraak die zowat in elke godsdienst is terug te vinden.

Persoonlijk lees ik het liefst SF & fantasy omdat het mij ontspant, ook al komt er dikwijls veel 'spanning' bij kijken. Ik sta er ook dikwijls van verbaasd wat schrijver en schrijfster van vroeger en nu zoal bedacht hebben en hoever ze hun 'gekke' ideëen soms uitgewerkt hebben. Denk bijvoorbeeld aan Tolkiens Ban van de ring of Larry Nivens Ringwereld. Daar kan ik alleen maar bewondering en respect voor hebben! Ga op ontdekking, laat je verbazen en je zal er veel leesplezier aan beleven. Onze groep van tien zal je regelmatig van leestips en nieuwtjes rond SF & fantasy voorzien. Dat mag je ons toevertrouwen.

De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Natasja Jeninga | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok

We love Scifi & Fantasy



Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Marc

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jules Verne

Jules Verne

De Franse schrijver Jules Verne (1828-1905) was een pionier in het sciencefictio...