Terugblik Week van het Beeldverhaal en Winactie Thorgal!

op 09 juli 2017 door

De Week van het Beeldverhaal ligt al even achter ons, maar omdat we er toch nog niet genoeg van kunnen krijgen, hebben we vandaag een terugblik op onze eerste themaweek en tevens een fantastische winactie!

De kick-off van de Week van het Beeldverhaal startte op woensdag 28 juni en trapte meteen een goed begin met Kick-ass heldinnen in de stripboeken. Vooral stoere dames uit de Amerikaanse comics kwamen hier om het hoekje kijken. Lees hier nog even terug welke Kick-assters we hebben toegelicht.

b209cb022a871ff7a83e6bc72d4cf44e.gifToon lichtte in het artikel Strips in beeld vervolgens toe hoe de stripcultuur er momenteel in Nederland uit ziet. Wist je dat er een stripzaak Señor Hernandez in Nijmegen ligt? Lees er alles over en onderstreep ook zijn statement:

"Stripboeken zijn natuurlijk meer dan kinderachtige verhalen"

Een Week van het Beeldverhaal kan natuurlijk niet zonder onze vaste columns. De Club van Tien voor even de Club van Toen stond voor even in het teken van onze favoriete strips van vroeger. Demi nam Flix Fever onder handen en gooide er een grafisch sausje overheen. Welke series moeten we kijken als we gek zijn op comics? Lees het in haar artikel: Flixfever Comic Edition.

Een ode aan de tekenartiest Alan Moore konden we lezen in het artikel In de ban van Alan Moore. Het succes van Watchmen, geïllustreerd door Dave Gibbons, zette Moore op de kaart als schrijver die met de grote jongens mag meespelen. Niet alleen de invalshoek was verrassend, (Wat als alledaagse mensen de superheld uithangen?), maar ook de beeldvertelling werd naar een nieuwe hoogte getild.

Op Magic Monday kon Ellen IJzerman (Prowisorio Leest, Hebbanrecensent) haar relaas doen over een favoriet beeldverhaal van haar: Transmetropolitan en de verschillende grafische versies van fantasyboeken werden besproken in het artikel: Grafisch of Gewoon.

Koen Driessens, Hebbanrecensent op graphic novel gebied, schreef voor ons het artikel Graphic novel: de beeldroman gestript. over wat nu precies graphic novels zijn. Tegelijkertijd kregen we een geschiedenislesje in de totstandkoming van beeldverhalen in Nederland. Hij gaf ons verder ook nog mooie graphic novelleestips in de rubriek 7 x grafische romans.

Wij  gaven natuurlijk ook leestips om het beeldverhaal te ontdekken en ons genre op een andere manier te leren kennen. Toon liet zijn top 10 zien in Toon's Top 10 en Vanessa, Saskia, Cindy en Yvette gaven hun favorieten weer op de laatste bladzijde Week van het Beeldverhaal:laatste bladzijde.

We sloten 1fffe391c42abb5281c6d0edc20b3ae7.jpgde week af met een blik achter de schermen op de nieuwe sf-graphic: Distortia, van Nederlandse bodem, geschreven door Pen Steward in samenwerking met tekenaar Marten Blom en uitgeverij Ambilicious. Lees het artikel verder op Distortia: een nieuw project in beeld (en).

Wij deelden afgelopen week graag de liefde voor beeldverhalen met jullie, maar daar stopt het nog niet. Wij mogen namelijk van Van Ditmar boekenimporteurs 5 x Nidhogg, De wereld van Thorgal: Wolvin uit de wereld van de fantastische Belgische strip Thorgal weggeven!

Thorgal is een science-fiction serie die draait om Thorgal Aegirsson. Hij is een van de laatste overlevenden van een hoogbegaafd volk dat ooit de aarde ontvluchtte om een nieuw bestaan op andere planeten te zoeken. De strip verenigt veel 27a3319f96233a93d05c4dd6ff88c5d5.jpgthema's en legendes in één verhaal, variërend van Noorse mythologie tot sciencefiction. Het tijdperk waarin hij leeft lijkt zich af te spelen in de 8e en 9e eeuw, de vroege middeleeuwen, en de kleding en het landschap doet denken aan de Scandinavische landen. De wereld van Thorgal bestaan uit een drietal parallelseries, waarin de avonturen van drie belangrijke personen uit de hoofdreeks centraal staan. Er is een reeks rond Kriss van Valnor, rond Thorgals dochter Wolvin, (geschreven door Yann en Roman Surzhenko) en over de jonge jaren van Thorgal.

Als je wilt kans maken op 1 van de vijf exemplaren, beantwoord dan onderstaande vraag en VOLG onze spot!

409dee897d2034d4eb521e6eb79abe55.jpgOvertuig ons waarom jij graag een exemplaar zou willen lezen en beantwoord daarbij de vraag: Wie van de Club van Scifi/Fantasy is de grootste fan van de stripboeken van Thorgal?

Mail je antwoord voor 21 juli naar vandaag@hebban.nl.Reacties op: Terugblik Week van het Beeldverhaal en Winactie Thorgal!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken