Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Aflevering 4 - De familie: herfst - winter 1941 (13 oktober)

op 13 oktober 2017 door

Update 16 oktober: Vandaag starten we met de discussie over aflevering 4. Je hebt nu nog een weekje de tijd om alle discussierondes af te werken en je recensie te plaatsen (voor 25 oktober). Veel plezier! 

-----

Vandaag is de vierde en laatste aflevering van Aftellen in de leeslink klaar gezet. Het is bladzijde 440 tot en met 559, het einde van het boek. Je hebt nu nog tot en met de 25e om alles lekker uit te lezen, de discussie in te vullen en je recensie te schrijven. Na de 25e krijgt iedereen die de recensie heeft geplaatst een tipje van de sluier uit het derde Cazelet-boek, Verwarring te lezen. Én dan verloten we ook vijf boekensetjes van de beide eerste delen van de Cazalet Kronieken.

Let op: de link die je in de mail ontvangt is strikt bedoeld voor jou en niemand anders. Delen mag absoluut niet. Bij misbruik volgt uitsluiting voor de volgende afleveringen.

Coördinatoren Greet & Guy leiden jullie verder de discussie door!

-----

De drie officiële leesclubvragen van aflevering 4: 

1. Nadat we in de vorige aflevering vooral over Louise, Clary en Polly konden lezen, worden nu een aantal andere personages voor het voetlicht gebracht. Denken we maar aan mevrouw Cripps en Tonbridge (ontluikende liefde), Angela (affaire, abortus) en Christopher (psychische problemen, twijfelend pacifist). Welke van deze drie verhaallijnen sprak je het meeste aan? Vertel ook hoe het volgens jou verder gaat met het personage van je keuze. 

2. Na het lezen van aflevering 4 weten we al wat meer over het verleden van Rachel, o.a dat zij voor Archie heel lang de vrouw van zijn leven was. Denken jullie dat er nog verandering komt in de manier waarop Rachel en Sid met elkaar omgaan, zal Rachel de liefde ooit echt toelaten? Waarom wel/niet? Blijft het stel überhaupt samen? 

3. Het is in vorige afleveringen al een keer ter sprake gekomen, het 'aftellen' uit de titel. Iedereen lijkt wel naar iets af te tellen. Nu we het boek uit hebben, is het hoog tijd om te vragen hoe jij de titel interpreteert. Welk aftellen springt er voor jou uit? Vind je de titel goed gekozen? Heb je een ander/beter voorstel? 



Reacties op: Aflevering 4 - De familie: herfst - winter 1941 (13 oktober)

Meer informatie

Gerelateerd