Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Haruki Murakami - Norwegian Wood

op 01 december 2018 door

Begin maart wordt het tweede boek van Haruki Murakami besproken, het eerste was Ten zuiden van de grens. De traditie om meer boeken van één auteur te lezen begon met De ontdekking van de hemel-Harry Mulisch. Daarna lazen we nog drie romans van Mulisch en hebben ons vooral verbaasd over het aantal verwijzingen in zijn boeken. Maar nu de moderne klassieker Norwegian Wood!

d8c6a38556a172c1784d8a5dfc31211a.jpegNorwegian Wood is een nostalgische bildungsroman uit 1987 van de Japanse schrijver Haruki Murakami. Het boek is wereldwijd een bestseller met dertien miljoen verkochte exemplaren. De Japanse titel Noruwei no Mori verwijst naar het gelijknamige nummer van The Beatles. De roman is in 2010 onder dezelfde titel verfilmd door de Frans-Vietnamese filmregisseur Trần Anh Hùng. wiki

Wie iets meer wil weten over de filosofie die als extra laag in Murakami's werk verborgen zit zou Murakami en het gespleten leven - Ype de Boer kunnen lezen ter voorberieding.

Begin maart zal één van ons het startsein geven voor de bespreking. Voor de andere geplande boeken zie de agenda. Iedereen kan meedoen, aanmelden is niet noodzakelijk, maar mag informeel bij de reacties. Veel leesplezier!



Reacties op: Haruki Murakami - Norwegian Wood

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Haruki Murakami

Haruki Murakami

Haruki Murakami is een Japanse schrijver en vertaler. Hij onderscheidt zich van ...

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Harry Mulisch (1927-2010) groeide op als zoon van een Oostenrijks-Hongaarse vade...