Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 21 augustus 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hier vanaf 21 augustus op woensdag en zaterdag de leesclubvragen. De laatste van de acht vragen is op zaterdag 14 september. We gaan deze vragen een voor een samen bespreken.

De deadline om je recensie online te zetten is op woensdag 18 september 2019
Eindverslag en afsluiting zijn op zaterdag 21 september 2019

LEESCLUBVRAGEN

  1. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Wie van hen spreekt/spreken je het meeste aan en waarom? Vind je dat de personages goed zijn uitgewerkt?
  2. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?
  3. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal? Vind je de gekozen cover passend bij het verhaal? Kun je ook een verband leggen tussen de afbeelding en het verhaal? Stel dat je het boek (uiteraard ongelezen) zag liggen in de winkel. Zou je het oppakken? Indien nee, wat zou je beletten? Als je het wel zou oppakken, op basis waarvan zou je dat doen?
  4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je gewend bent? Spreekt de stijl je aan, zo ja waarom? Indien niet, waarom niet?
  5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Spreekt de opbouw je aan? Waarom wel of niet?
  6. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief). Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal?
  7. Heeft de auteur je kunnen raken? Op welke manier in positieve of in negatieve zin?
  8. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek? Zijn ze wel of niet uitgekomen?

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd